Strapdag zet leerlingen van basisschool Onze-Lieve-Vrouw Tienen in beweging.
Volledig scherm
Strapdag zet leerlingen van basisschool Onze-Lieve-Vrouw Tienen in beweging. © PGA

Strapdag zet leerlingen van basisschool Onze-Lieve-Vrouw Tienen in beweging

TienenVrijdag 17 september stond de 15de Strapdag op de schoolkalender. Op deze dag stappen en trappen duizenden leerlingen naar school. De auto blijft op stal met een aangename, rustige schoolomgeving tot gevolg. Ook basisschool Onze-Lieve-Vrouw in de Rijschoolstraat in Tienen nam deel aan deze 15de editie. 

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Café Het Zwak Moment heropent in de vorm van winkel: “We hebben hier veel gezellige avonden meegemaakt, maar het was niet altijd even rendabel”
  PREMIUM
  Tienen

  Café Het Zwak Moment heropent in de vorm van winkel: “We hebben hier veel gezellige avonden meegemaakt, maar het was niet altijd even rendabel”

  Hoewel Annemie Couvreur, boegbeeld van café Het Zwak Moment in de Minderbroedersstraat in Tienen, acht jaar haar tapinstallatie afsluit, kan je er binnenkort nog steeds terecht voor een trappist of een ander zeldzaam bier. Begin november is Het Zwak Moment een tweede leven beschoren in de vorm van een winkel. Samen met haar partner John zal ze Tienen voorzien van een origineel assortiment aan (speciaal)bieren, frisdrank en wijn.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Brandweer moet uitrukken voor keukenbrand
  Tienen

  Brandweer moet uitrukken voor keuken­brand

  Brandweerlui kregen maandagochtend rond 8.30 uur melding van een woningbrand in de Beauduinstraat. In de woning was al heel wat rookontwikkeling op de gelijkvloers en de eerste verdieping. Ook in het aanpalende huis drong de rook binnen. De bewoners konden zich allen in veiligheid stellen. De brandweer had het vuur dat in de keuken uitbrak snel onder controle. Vermoedelijk vatte een vuilnisbakje onder het keukenaanrecht vuur. De schade bleef beperkt tot de keuken. De brandweer ventileerde beide woningen.