Volledig scherm
© Photo News

Stijging van aantal besmettingen in Tienen op dinsdag 20 oktober

 1. Opschorting voor militair die skater in gezicht hoest: “Ik ben besmet met corona, nu jij ook”

  Opschor­ting voor militair die skater in gezicht hoest: “Ik ben besmet met corona, nu jij ook”

  Een man uit Tienen heeft opschorting van straf gekregen omdat hij op 15 maart een skater vastpakte en in zijn gezicht hoestte. Daarbij sprak beroepsmilitair Peter D.: “Ik ben besmet met het coronavirus en nu jij ook.” In de rechtbank probeerde de militair nog te ontkennen. Hij maakte gewag dat zijn hoestgedrag te wijten was aan “een medische problematiek” en dat hij enkele skaters had aangesproken omdat ze overlast veroorzaakten in de buurt. De rechter baseerde zich op twee objectieve getuigenverklaringen die het relaas van het slachtoffer bevestigden. “Er is geen reden om hun objectiviteit in twijfel te trekken”, aldus de rechtbank. Omdat D. op enkele jaren van zijn pensioen staat en in het leger een onberispelijke staat van dienst heeft, kon hij rekenen op een gunstmaatregel. Door de opschorting blijft zijn strafblad ongeschonden.
 2. Dries Swolfs (34) draagt als interne coach in RZ Heilig Hart Tienen zorg voor de zorgverleners: “Corona weegt enorm op onze mensen, en soms ook op hun thuisfront”
  PREMIUM
  Tienen

  Dries Swolfs (34) draagt als interne coach in RZ Heilig Hart Tienen zorg voor de zorgverle­ners: “Corona weegt enorm op onze mensen, en soms ook op hun thuisfront”

  Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in België mag dan wel lichtjes blijven dalen, in de ziekenhuizen is het al maanden alle hens aan dek. Dat is in het RZ Heilig Hart Tienen niet anders. Niet enkel dokters en verplegers krijgen er te maken met coronapatiënten, maar élke medewerker draait er op volle kracht in de strijd tegen het virus. Onze reporter Kristien Bollen kijkt twee weken lang binnen in het ziekenhuis, en laat zich leiden door de verhalen van artsen, verpleging, ondersteunend personeel en patiënten.
 1. Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"
  Play

  Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"

 2. Zie jij wat er scheelt met dit nieuwsanker?
  Play

  Zie jij wat er scheelt met dit nieuwsan­ker?