Stefan Martens is verantwoordelijke van het vaccinatiecentrum van Tienen.
Volledig scherm
PREMIUM
Stefan Martens is verantwoordelijke van het vaccinatiecentrum van Tienen. © Kristien Bollen

Stefan Martens (29) wou tussendoor een baantje om studies te betalen en is nu al bijna een jaar coördinator van vaccinatiecentrum: “Heb hier al meer geleerd dan in de rest van mijn leven”

Tienen/As/LeuvenZijn cursussen voor zijn opleiding tot biochemisch ingenieur verdwenen het afgelopen jaar noodgedwongen in de kast, want de 29-jarige Stefan Martens kreeg de ene tegenslag na de andere te verwerken. Zijn relatie liep op de klippen, zijn vader geraakte zwaargewond bij een werkongeval en zijn moeder kreeg de diagnose van kanker. Om zijn studies en de medische kosten te kunnen betalen, besloot Martens te gaan werken. Door een reeks toevalligheden schopte hij het tot verantwoordelijke van het lokale vaccinatiecentrum in Tienen. Daar gaat hij dagelijks met de glimlach aan de slag. “Ik dacht dat 2021 een verloren jaar zou worden, maar dit is een ervaring die ik voor de rest van mijn leven meeneem. Alles komt goed.” 

 1. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.
 2. Leuven gaststad voor grootste Europees Jeugdparlement sinds ontstaan: “Ontmoetingsplaats voor diverse jonge geesten”

  Leuven gaststad voor grootste Europees Jeugdparle­ment sinds ontstaan: “Ontmoe­tings­plaats voor diverse jonge geesten”

  “Democratie door Diversiteit.” Dat is de slogan waarmee het Europees Jeugdparlement België gisteren in Leuven zo’n tweehonderd jongeren uit verschillende landen voor de 29ste keer samenbracht. Van 20 tot 24 maart stippelen de jongeren zelf het beleid uit door voorstellen te formuleren en in dialoog te treden met de beleidsmakers. Het is de grootste Belgische top sinds het ontstaan van de organisatie.
  Leuven