De parking van het station van Landen wordt betalend.
Volledig scherm
De parking van het station van Landen wordt betalend. © Bollen

Stationsparkings van Landen en Tienen worden vanaf september betalend

De stationsparkings van Tienen en Landen worden vanaf begin september betalend. Zo moet je per jaar 362 euro neertellen om je wagen op de stationsparking in Landen te zetten. In Tienen zijn er twee tarieven. Op de parking achteraan het station (P1) spendeer je eveneens 362 euro, op de parking vooraan (P2) 321,60 euro per jaar. De stadsbesturen van Landen en van Tienen zijn niet blij met de invoering van dit betalend parkeren.

0 reacties

 1. Boutersem in de bres voor bejaard koppeltje dat alles kwijtraakte in woningbrand: “Sommige mensen zijn zelfs naar de winkel gereden om nieuwe kleren te kopen”
  PREMIUM
  Boutersem

  Boutersem in de bres voor bejaard koppeltje dat alles kwijtraak­te in woning­brand: “Sommige mensen zijn zelfs naar de winkel gereden om nieuwe kleren te kopen”

  Er gaat een golf van solidariteit door Boutersem, en die is gericht aan Jeanne (86) en Miel (89) uit deelgemeente Vertrijk. Het bejaarde koppel is sinds het weekend immers alles kwijt nadat er zondagavond een zware brand uitbrak in hun huis in de Brugstraat. Het mag een wonder heten dat ze er zelf nog zijn, en dat hebben ze te danken aan enkele alerte buren die hen uit hun brandende huis haalden. Hun verhaal laat de gemeente niet onberoerd, en er werd dan ook al heel wat ingezameld om het koppeltje te helpen.
 2. Coronacrisis inspireert Tienenaar voor smartphonespel “Hopelijk verdrijft mijn spel bij sommigen de verveling”
  PREMIUM
  Tienen

  Coronacri­sis inspireert Tienenaar voor smartphone­spel “Hopelijk verdrijft mijn spel bij sommigen de verveling”

  Laurent Marchal uit Tienen haalde inspiratie uit de coronacrisis en bedacht het smartphonespel Dodgebug. Voor de goede orde: hij is niet uit op winstbejag, maar wil mensen vooral een ludiek tijdverdrijf bezorgen. “Iedereen kampt met verveling en wil naar buiten om samen een pintje drinken. Toch moeten we nog even binnenblijven en ons bezighouden. Dat kan bijvoorbeeld met Dodgebug.”
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen