Onder meer de Nieuwstraat zal tijdelijk worden afgesloten tijdens de zomerbraderie.
Volledig scherm
Onder meer de Nieuwstraat zal tijdelijk worden afgesloten tijdens de zomerbraderie. © Bollen

Stadscentrum Tienen deels afgesloten tijdens zomerbraderie

 1. Vijftiger botst tegen geparkeerde wagens
  Tienen

  Vijftiger botst tegen geparkeer­de wagens

  Op de Tiensevest in Leuven ter hoogte van het provinciehuis botste maandag rond 13 uur een voertuig, bestuurd door een 55-jarige man uit Tienen, tegen twee geparkeerde auto’s. Het aanrijdend voertuig kwam vervolgens op de linkerflank terecht. De bestuurder raakte niet gewond. Zijn wagen werd door de takeldienst weggehaald. Ook één van de aangereden voertuigen moest worden getakeld. De bestuurder die het ongeval veroorzaakte legde een negatieve adem- en drugstest af. Het ongeval veroorzaakte geruime tijd verkeershinder.
 2. Waterellende treft nu ook Hageland: rivier stijgt één meter in een uur, straten en woningen lopen onder
  Hageland

  Waterellen­de treft nu ook Hageland: rivier stijgt één meter in een uur, straten en woningen lopen onder

  De zware regenval van de voorbije dagen en nacht zorgt nu ook voor problemen in het Hageland. De rivier Gete steeg op amper een uur tijd liefst één meter. Op tal van plaatsen lopen straten en woningen onder. Burgemeesters van Geetbets en Glabbeek spreken van “ongeziene en rampzalige toestanden”. Ook vraagt men met aandrang om geen onnodige verplaatsingen te doen, al is dat in veel gemeenten sowieso al onmogelijk geworden.
 3. Geen bevrijdingsfeesten voor Arthur Lewis & Gerben Tuerlinckx: “Jammer voor de organisatoren die hiervoor hun nek hebben uitgestoken!”
  PREMIUM
  Glabbeek

  Geen bevrij­dings­fees­ten voor Arthur Lewis & Gerben Tuerlinckx: “Jammer voor de organisato­ren die hiervoor hun nek hebben uitgesto­ken!”

  Met ‘Ik wil feesten!’ lanceerden de Aalsterse dj/producer Arthur Lewis (20) en de Glabbeekse social media-content creator Gerben Tuerlinckx (20) eind juni hun eerste gemeenschappelijke single. Met 23.000 YouTube-views en ruim 30.000 Spotify-streams doet de themasingle van het Grote Bevrijdingsfeest het bijzonder goed. “Normaal zouden we hem eind juli ook voorstellen op het gelijknamige event, maar dat werd helaas geannuleerd”, klinkt het unisono bij het duo.