Kerstboom Tienen.
Volledig scherm
Kerstboom Tienen. © VDT

Stad Tienen zoekt kerstboom

TienenTijdens de eindejaarsperiode is Tienen altijd in een gezellige sfeer gehuld. Ook dit jaar zal er op de Veemarkt en de Grote Markt een mooie kerstboom pronken. Heb jij een exemplaar tussen 10 en 20 meter hoog in je tuin staan dat je liever kwijt dan rijk bent? Geef dan zeker een seintje aan de stad.

  1. Omer Heusdens catalogiseert 100 Kortenaakse wielrenners naar aanleiding van WK wielrennen “Tijdens de hoogdagen bracht deze regio verschillende toptalenten voort”
    PREMIUM
    Kortenaken

    Omer Heusdens catalogi­seert 100 Kortenaak­se wielren­ners naar aanleiding van WK wielrennen “Tijdens de hoogdagen bracht deze regio verschil­len­de toptalen­ten voort”

    Omer Heusdens (72) brengt al meer dan 40 jaar de geschiedenis van Kortenaken in kaart aan de hand religieuze voorwerpen via het Museum voor Volksdevotie. De verzamelaar is echter van meerdere markten thuis en naar aanleiding van het WK wielrennen dook hij in de rijke wielergeschiedenis van het dorp waar hij geboren en getogen is. Medio september stelde hij zijn collectie, goed voor welgeteld 100 dossiers over lokale wielrenners, ten toon in GC Den Hoek. Heusdens hoopt hiermee dat de grote Kortenaakse wielerhelden ook het geheugen van een volgende generatie mogen doorkruisen.