Een simulatie van het regenboogzebrapad in de Waaibergstraat
Volledig scherm
Een simulatie van het regenboogzebrapad in de Waaibergstraat © stad Tienen

Stad Tienen wil safe zone zijn voor LGBT+-gemeenschap

TienenDe stad Tienen steekt via verschillende acties de LGBT+-gemeenschap een hart onder de riem. Op de ‘Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie’ (17 mei) staan het stadsbestuur stil bij de vooroordelen en negativiteit waar LGBT+ jongeren mee te maken krijgen. De stad Tienen is een safe zone en benadrukt dit binnenkort met een regenboogzebrapad. 

 1. Vaccibus maakt weldra opwachting in eerstelijnszone Zuidoost Hageland: “Extra inspanning richting het ‘normale’ leven”

  Vaccibus maakt weldra opwachting in eerste­lijns­zo­ne Zuidoost Hageland: “Extra inspanning richting het ‘normale’ leven”

  Op initiatief van de eerstelijnszone Zuidoost Hageland (ELZOH) zullen er binnenkort enkele vaccinatiebusjes in de regio rondrijden. Hoewel de vaccinatiegraad in de betreffende zone bijzonder hoog ligt, willen ze met de bus iedereen maximale kansen geven om zich te laten vaccineren. “Vanaf september begint het ‘normale’ leven min of meer. Daarom doen we deze maand nog een extra inspanning met de vaccibusjes”, zegt Boudewijn Herbots (CD&V), burgemeester van Zoutleeuw.
 2. Zomerschool wekt op educatieve en spelende wijs corona-schoolachterstand weg
  Linter/Zoutleeuw

  Zomer­school wekt op educatieve en spelende wijs corona-schoolach­ter­stand weg

  “Het doel van de zomerscholen is om maatwerk op individueel niveau aan te bieden aan kleine groepen kinderen en jongeren zodat zij (en hun leerkrachten en ouders) zich bij de aanvang van het schooljaar 2021-2022 gesterkt weten.”zegt Andy Vandevelde, ondervoorzitter van vzw STORZO. “Sommige leerlingen hebben onder meer door de pandemie immers een leerachterstand opgelopen, bij anderen is de bestaande kloof vergroot en nog andere leerlingen zijn onvoldoende bereikt.”
 1. RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzatte en hysterische wezens?”
  TV

  RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzat­te en hysteri­sche wezens?”

  Een droogeerlijke komedie over het leven van drie vriendinnen boven de dertig met Frances Lefebure als de losgeslagen kapitein van dit ambitieuze relaas vol schuine opmerkingen en bekende koppen. ‘F*** you very, very much’, is hier niet om onopgemerkt aan u voorbij te gaan. Maar of u deze kolderieke reeks op Streamz ook moet streamen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Vrijwilligers springen in de bres voor armoede organisatie BOM: “1/3 van het eten kunnen we weggooien”
  PREMIUM
  tienen

  Vrijwilli­gers springen in de bres voor armoede organisa­tie BOM: “1/3 van het eten kunnen we weggooien”

  Eén van de slachtoffers van de regenbom afgelopen week was armoede organisatie Bezorgd Om Mensen in Tienen, of beter, BOM. De waterstroom heeft in de Hamelendreef heel wat schade aangericht, zeker in de gebouwen van BOM. Vrijwilligers zijn deze week naarstig aan de slag gegaan om de schade op te ruimen en op te meten. De organisatie hoopt om maandag weer paraat te staan om meer dan 600 mondjes met een beperkt budget te voeden. “Jammer dat de stad geen hulp geboden heeft”, zegt verantwoordelijke Lieve Moens.