De glasbollen aan de Albertvest in Tienen zijn een ware 'hot spot' voor sluikstorters. De stad wil ze binnenkort laten vervangen door ondergrondse containers.
Volledig scherm
De glasbollen aan de Albertvest in Tienen zijn een ware 'hot spot' voor sluikstorters. De stad wil ze binnenkort laten vervangen door ondergrondse containers. © Bronckaerts

Stad Tienen wil met coachingstraject van Mooimakers komaf maken met sluikstorten

TienenDe stad Tienen neemt deel aan het coachingstraject van Mooimakers, het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort van de OVAM, Fost Plus en de VVSG. In kader hiervan rolde het stadsbestuur in samenwerking met De Lijn alvast een proefproject uit aan busstation van Tienen. Daarnaast wil men de hotspots om te sluikstorten verminderen door onder meer glasbollen te vervangen met ondergrondse containers.

 1. Haas en konijn overleven aanrijding niet
  Tienen

  Haas en konijn overleven aanrijding niet

  De politie kreeg maandagnacht rond 0.40 uur een oproep van een dame die zag hoe haar voorligger op de Aarschotsesteenweg in Tienen een konijn aanreed. De wagen reed echter door en het diertje liep wankel over de straat. Agenten bekommerden zich over het konijn en namen het mee voor verzorging. Het diertje overleed echter even nadien. Rond 1.10 uur kregen agenten opnieuw een oproep over een aanrijding met een dier op dezelfde steenweg. Een haas overleefde de aanrijding niet, de bumper van de wagen van de man raakte beschadigd.
 2. Vrijwilligers vaccinatiecentrum getrakteerd op privé-concert
  Tienen

  Vrijwilli­gers vaccinatie­cen­trum getrak­teerd op pri­vé-con­cert

  De vrijwilligers en medewerkers van het vaccinatiecentrum in Tienen werden door de stad en het ziekenhuis dit weekend verrast met een optreden van Ronny Mosuse. Na afloop van de vaccinatiedag stond er een brandoefening gepland. Dat dachten de medewerkers alvast. Want bij het verzamelen op de veilige plek buiten aan het centrum, daagden plots mensen van de stad Tienen en het regionaal ziekenhuis op die hen het mooie nieuws vertelden en hen naar de site van het oud-college brachten. Daar kregen de 50-tal vrijwilligers een privé-concert in open lucht van Ronny Mosuse die gedurende een uur liedjes bracht die menigeen meezong. Nadien werden ze nog getrakteerd op drankjes om hun schorre kelen door te spoelen.