In het stadscentrum werden onder meer verschillende telslang geïnstalleerd in het kader van een bereikbaarheidsplan.
Volledig scherm
In het stadscentrum werden onder meer verschillende telslang geïnstalleerd in het kader van een bereikbaarheidsplan. © Stad Tienen

Stad Tienen werkt aan bereikbaarheidsplan via verkeerstelling

TienenAfgelopen week werden in het centrum van Tienen op verschillende wegen en kruispunten met de Vesten materiaal voor verkeersmonitoring- en signalering geïnstalleerd. Het gaat om camera’s en telslangen over de rijbaan om verkeerstellingen uit te voeren. De effectieve tellingen vonden plaats tussen 20 en 25 september. 

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Comité overstromingsgebieden overhandigt ruim 4.000 euro aan getroffen school en asiel in Pepinster
  Boutersem

  Comité overstro­mings­ge­bie­den overhan­digt ruim 4.000 euro aan getroffen school en asiel in Pepinster

  In augustus organiseerde een steuncomité uit Boutersem een eetdag ten voordele van de slachtoffers van de zware watersnood in Wallonië. De leden trokken gisteren naar Pepinster en Chaudfontaine, om de opbrengst ter plaatse te gaan overhandigen aan het dierenasiel en de school die ze eerder als goed doel hadden vastgelegd. Elk van beide kreeg een cheque van een goeie 2.000 euro.