Stad Tienen wil de horeca en lokale handelaars terzijde staan met een 10-puntenplan.
Volledig scherm
Stad Tienen wil de horeca en lokale handelaars terzijde staan met een 10-puntenplan. © Bollen

Stad Tienen ontwikkelt 10-puntenplan ter ondersteuning horeca en lokale handel

TienenDe stad Tienen heeft een 10-puntenplan klaar voor de lokale handel en horeca. Met een veelheid aan initiatieven wil de stad ondernemers ruggesteunen om de coronaperiode te overbruggen. “Het afgelopen jaar brachten heel wat moeilijkheden mee voor de lokale economie. Dat is ook het stadsbestuur niet ontgaan, vandaar deze acties”, zegt Bram Delvaux (Open Vld), schepen van Financiën.

 1. In tegenstelling tot berichtgeving Rode Kruis zijn noodgoederen zeer welkom: ook vanavond nog inzameling in Hangaar 44
  PREMIUM
  Glabbeek

  In tegenstel­ling tot berichtge­ving Rode Kruis zijn noodgoede­ren zeer welkom: ook vanavond nog inzameling in Hangaar 44

  Op initiatief van schepen van Welzijn Hilde Holsbeeks (Dorpspartij) heeft de gemeente Glabbeek vrijdag het inzamelcentrum Glabbeek Helpt opgestart waar inwoners van Glabbeek en de regio het ganse weekend noodgoederen voor de door het noodweer zwaar getroffen regio’s konden gaan doneren. In tegenstelling tot eerdere berichtgevingen zijn zulke spullen wél welkom voor de vele getroffen burgers. Ook vanavond kunnen mensen nog goederen doneren.
 2. Haas en konijn overleven aanrijding niet
  Tienen

  Haas en konijn overleven aanrijding niet

  De politie kreeg maandagnacht rond 0.40 uur een oproep van een dame die zag hoe haar voorligger op de Aarschotsesteenweg in Tienen een konijn aanreed. De wagen reed echter door en het diertje liep wankel over de straat. Agenten bekommerden zich over het konijn en namen het mee voor verzorging. Het diertje overleed echter even nadien. Rond 1.10 uur kregen agenten opnieuw een oproep over een aanrijding met een dier op dezelfde steenweg. Een haas overleefde de aanrijding niet, de bumper van de wagen van de man raakte beschadigd.