Na Suikerrock ligt de Markt vol plastic, maar er komen geen herbruikbare bekers op het festival.
Volledig scherm
Na Suikerrock ligt de Markt vol plastic, maar er komen geen herbruikbare bekers op het festival. © Foto Bollen

Stad introduceert herbruikbare bekers, maar niet op Suikerrock

TIENENDe stad Tienen heeft herbruikbare bekers gekocht, 500 bierglazen en 470 frisdrankglazen, als alternatief voor de wegwerpbekers die nu gebruikt worden tijdens evenementen. De Heldenbar op Heldenland krijgt de primeur.

 1. Glabbeeks burgemeester Reekmans staat weer lijnrecht tegenover ‘tragewegenactivist’ Marc Van Damme
  PREMIUM
  Glabbeek

  Glabbeeks burgemees­ter Reekmans staat weer lijnrecht tegenover ‘tragewe­gen­ac­ti­vist’ Marc Van Damme

  Glabbeeks burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) heeft het gehad met de acties tegen de gemeente van ‘tragewegenactivist’ Marc Van Damme. Recent diende die een klacht in bij de gouverneur omdat de data van verslagen van zittingen over tenietgegane voetwegen niet juist bleken te zijn. “Nadat hij eerst zijn pijlen richtte op het college van burgemeester en schepenen tracht hij nu ook de administratie van de gemeente in diskrediet te brengen.” Van Damme van zijn kant vindt Reekmans’ kritiek onterecht.
 2. S-plus wil digitale vaardigheden senioren versterken
  Tienen

  S-plus wil digitale vaardighe­den senioren versterken

  S-Plus gaat op zoek naar digi-vrijwilligers, mensen die senioren wegwijs willen maken in het digitale landschap. Door hen de basis van programma’s en applicaties aan te leren, kunnen ouderen zelfstandig(er) aan de slag met multimedia. Zo wil S-Plus de digitale kloof bij bij senioren verkleinen. “Als senioren een toestel of smartphone zelfstandig kunnen gebruiken, hebben ze meer toegang tot het maatschappelijke leven”, aldus Gilbert Vandervelpen, coördinator bij S-Plus regio Tienen.
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 2. Bloemenpracht in het Hageland: stap op de fiets en ontdek de mooiste bloesems met onze 8 tips
  PREMIUM
  Hageland

  Bloemen­pracht in het Hageland: stap op de fiets en ontdek de mooiste bloesems met onze 8 tips

  Deze maand komen de bloesems weer piepen! Ideaal om in het Hageland te genieten van feeërieke natuurlandschappen, nu het sociale leven alweer op een laag pitje staat. Wij trokken de Brabantse wijngaarden in en stippelden een leuke fietsroute uit, goed voor zo’n anderhalf uur of 25,4 km fietsplezier in de beentjes. Onderweg ontdek je onder meer fruitdorp Glabbeek, de geboortestreek van Eddy Merckx, tal van kunstwerken en takeawaystops.
 1. Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen
  Play

  Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen

 2. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil