De investering in voet- en fietspaden blijkt op een laag niveau te liggen.
Volledig scherm
PREMIUM
De investering in voet- en fietspaden blijkt op een laag niveau te liggen. © Bollen

Slechts 1.000 meter aan nieuwe voetpaden in Tienen: “Stad heeft te weinig gedaan met topprioriteit van bewoners”

Tienen“Het stadsbestuur heeft amper 1.000 meter aan voetpaden heraangelegd.” Dat is de kritiek waarmee de Tiense oppositiepartij Vooruit een belangrijk licht werpt op de wegenwerken in de stad. “Nochtans is dit een topprioriteit, want tijdens een burgerbevraging in 2019 bleek dat de Tienenaar nood heeft aan nieuwe voet- en fietspaden.” Het stadsbestuur is zich bewust van de problematiek.

 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. Dit zijn de nieuwe toptelefoons van Samsung en zoveel kosten ze
  22

  Dit zijn de nieuwe toptele­foons van Samsung en zoveel kosten ze

  Samsung heeft vanavond zijn nieuwe toptelefoons voorgesteld: de Samsung Galaxy S23, de S23+ en de S23 Ultra. De smartphones zullen meer kosten dan de voorgangers van vorig jaar. De prijssprong is niet zo fors als bij Apple vorige herfst, maar er komt toch zo’n twaalf procent bij voor de belangrijkste telefoons uit de reeks. Dit jaar springen daarnaast de camera van 200 megapixels bij de S23 Ultra en de keuze voor een processor van Qualcomm in het oog. Samsung stelde ook vijf nieuwe laptops voor.
 3. Hoe zou het nog zijn met de leegstand in Leuven? “We hanteren het principe van de wortel en de stok”
  PREMIUM
  Leuven
  1

  Hoe zou het nog zijn met de leegstand in Leuven? “We hanteren het principe van de wortel en de stok”

  Leegstand…geen enkele centrumstad ontsnapte eraan de voorbije jaren, zelfs al voor de coronajaren. De stad Leuven hield al bij al nog goed stand en uit de cijfers van 2021 bleek dat er voor het eerst sinds jaren een kentering was in de negatieve trend. Het bleef maar de vraag of die positieve evolutie zich zou doorzetten en uit nieuwe cijfers van vastgoedadviseur Locatus blijkt dat wel degelijk het geval. Schepen Johan Geleyns (CD&V) legt uit waarom Leuven deze crisistijden behoorlijk goed kan verteren.