Mama Chantal en zoon Rune staan moeilijke maanden te wachten, om de twee weken moet hij een baxter krijgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Mama Chantal en zoon Rune staan moeilijke maanden te wachten, om de twee weken moet hij een baxter krijgen. © Repro Bollen

Slecht nieuws voor Rune (15) bij wie onlangs hersentumor werd weggehaald: “Er groeien nieuwe tumoren en eentje is nu alweer heel groot”

Rune Theunis (15) krijgt een nieuwe opdoffer te verwerken. Recent werd een tumor weggehaald uit zijn hersenen maar een nieuwe scan toont dat er nog veel meer tumoren aanwezig zijn, onder andere in zijn ruggengraat. Een jaar lang moet de jongen nu om de twee weken een baxter krijgen. 

 1. “We bedanken veel te weinig, zeker in deze moeilijke tijden” : Jan Schevenels van The Chef schenkt heel de maand december gratis ‘Dank-u-schotels’ uit die hij bovendien aan huis levert
  PREMIUM
  Hoegaarden

  “We bedanken veel te weinig, zeker in deze moeilijke tijden” : Jan Schevenels van The Chef schenkt heel de maand december gratis ‘Dank-u-scho­tels’ uit die hij bovendien aan huis levert

  Jan Schevenels (41) van traiteur The Chef uit Hoegaarden is nog maar een jaar aan de slag met zijn takeaway formule waarbij thuislevering eveneens mogelijk is. Sinds kort lanceerde hij ook dagschotel, onder dag-schotel.be. Tijdens de hele maand december schenkt Jan aan iedere klant een gratis dank-u-schotel. Die kan de klant naar een persoon keuze laten leveren. “Iedereen van ons heeft het intussen wel heel zwaar, de coronacrisis, de lockdown....het weegt op iedereen. Tijd dus dat we een glimlach proberen te toveren op mensen hun gezicht” zegt Jan.
 1. Op wandel in het Hageland: langs historische plekjes en torenhoog Christusbeeld
  PREMIUM
  Bekkevoort/Tielt-Winge/Aarschot/Zoutleeuw/Scherpenheuvel-Zichem/Wakkerzeel

  Op wandel in het Hageland: langs histori­sche plekjes en torenhoog Christus­beeld

  Wandelen, wandelen en nog eens wandelen: het is een van de enige activiteiten die we nog met onze bubbel mogen doen. Daarom zochten wij voor u de acht leukste wandelingen in het Hageland, paden die je leiden naar torenhoge Christusbeelden, een mooie en rustige natuur, herinneringen uit het oorlogsverleden en andere plaatsen die je meenemen naar de middeleeuwen.
 2. Stad en OCMW verlenen recht van opstal voor gronden campus Sint-Jan voor de bouw van het nieuw ziekenhuis
  Tienen

  Stad en OCMW verlenen recht van opstal voor gronden campus Sint-Jan voor de bouw van het nieuw ziekenhuis

  De stad Tienen en OCMW Tienen verlenen een recht van opstal aan het RZ Heilig Hart Tienen voor de gronden gelegen op de huidige site van de campus Sint-Jan. Deze overeenkomst is een eerste stap in het traject dat de bouw van een nieuw ziekenhuis op deze locatie mogelijk moet maken. Het RZ Heilig Hart Tienen heeft nood aan een nieuwe locatie. Samen met de stad Tienen, de provincie Vlaams-Brabant en het studiebureau Buur werden verschillende locaties onderzocht. Uiteindelijk viel de keuze op de site waarop momenteel de campus Sint-Jan gevestigd is.
 1. Hoe vier je veilig kerst en nieuwjaar?
  Play

  Hoe vier je veilig kerst en nieuwjaar?

 2. Stefan Boxy toont zijn unieke kunstcollectie: "Het is héél kitsch, ik weet het"
  Play
  Latem leven

  Stefan Boxy toont zijn unieke kunstcol­lec­tie: "Het is héél kitsch, ik weet het"