TIENEN-werken vesten
Volledig scherm
TIENEN-werken vesten © Bollen

Slachthuisstraat opnieuw open voor verkeer

De Slachthuisstraat gaat vandaag weer open voor het verkeer. Het Agentschap Wegen en Verkeer verlegt de werken aan de Bergévest van de buiten- naar de binnenkant van de ring. 

 1. Heeft ‘tante nonneke’ 29 jaar geleden als tiener twee bejaarde familieleden in koelen bloede afgemaakt?
  PREMIUM
  Tienen

  Heeft ‘tante nonneke’ 29 jaar geleden als tiener twee bejaarde familiele­den in koelen bloede afgemaakt?

  Heeft Alinda Van Der Cruysen 29 jaar geleden, op haar achttiende, twee bejaarde familieleden in Tienen gruwelijk vermoord? Het is nog altijd de vraag van één miljoen, nadat het dossier bij gebrek aan bewijzen een kwarteeuw stof lag te vergaren. Nieuw DNA-onderzoek brengt de intussen 47-jarige invalide vrouw volgende maand alsnog voor het Leuvense assisenhof. Bedeesd en licht hyperventilerend verscheen de Antwerpse dinsdagochtend op de preliminaire zitting voor de samenstelling van de getuigenlijst. Een lijst die dertig jaar na datum flink uitgedund is.
 2. Aarschot telde de voorbije zeven dagen 43 nieuwe coronabesmettingen, Scherpenheuvel-Zichem 36 en dat zijn er 4 keer meer dan vorige week
  PREMIUM
  Aarschot/Scherpenheuvel-Zichem/Tienen

  Aarschot telde de voorbije zeven dagen 43 nieuwe coronabe­smet­tin­gen, Scherpen­heu­vel-Zi­chem 36 en dat zijn er 4 keer meer dan vorige week

  De cijfers in het Hageland bleven lang onder controle maar nu gaat het aantal besmettingen ook hier fel de hoogte in. In Diest gingen ze op 24 uur van 8 naar 20, in Aarschot kwamen er de voorbije zeven dagen 43 nieuwe gevallen bij en in Scherpenheuvel zijn er vier keer meer dan vorige week. Daar staat de teller op 36 besmettingen. In Tienen komt er dan weer extra politiecontrole en willen ze influencers inschakelen om de boodschap bij de jongeren te krijgen.
 3. Ex-lijfwacht van koning verschijnt als verdachte op reconstructie van moord op Eric Van Puymbroeck: “Hij had nooit de intentie om te doden”
  PREMIUM

  Ex-lijf­wacht van koning verschijnt als verdachte op reconstruc­tie van moord op Eric Van Puymbroeck: “Hij had nooit de intentie om te doden”

  Het gerecht heeft vandaag een reconstructie gehouden van de moord op Eric Van Puymbrouck. De man werd op 13 mei dit jaar levenloos aangetroffen in de Bensbergstraat in Tielt-Winge, op de oprit van zijn woning. Op het eerste gezicht een natuurlijk overlijden, tot de autopsie geweldpleging aan de hals aan het licht brengt. “We betwisten formeel dat er een intentie tot doden was”, reageert de advocaat van verdachte Peter W. (46). Het was pas na drie maand speurwerk dat W. - voormalig lijfwacht van de koning - in beeld kwam van de speurders. Naar zijn motief blijft het voorlopig gissen.