De leidingsploeg van scouts Bergrakkers Tienen, met uiterst rechts Patryk Gendera, bij de containers vol kampmateriaal.
Volledig scherm
PREMIUM
De leidingsploeg van scouts Bergrakkers Tienen, met uiterst rechts Patryk Gendera, bij de containers vol kampmateriaal. © Bollen

Scouts Bergrakkers worden onderweg naar kampplaats teruggestuurd: “Maar in extremis toch goed nieuws voor onze honderd leden”

TienenEen kamp dat letterlijk in het water valt: helaas ontsnapte ook Scouts Bergrakkers uit Tienen er niet aan. Nog tijdens hun rit naar de kampplaats in het Luikse Jalhay kregen ze een telefoontje met de melding dat ze maar best weer rechtsomkeer konden maken wegens het noodweer. Streep door het geplande plezier van zowat honderd leden? Daar leek het even op, tot de leiding liet zien wat je met snel schakelen kan bereiken.

  1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
    Livios

    Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

    Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.