Op Kweikersdag vindt de Lazuur plaats: een aflossingswedstrijd waarbij de deelnemers een zelfgemaakt schaap moeten dragen.
Volledig scherm
Op Kweikersdag vindt de Lazuur plaats: een aflossingswedstrijd waarbij de deelnemers een zelfgemaakt schaap moeten dragen. © Bollen

Schapendragers gezocht voor de Lazuur tijdens Kweikersdag

TienenOp 10 oktober 2021 zal de Tiense feestdag ‘Kweikersdag’ doorgaan. Naar goede gewoonte vindt dan ook de Lazuur plaats. Een aflossingswedstrijd waarbij de deelnemers een zelfgemaakt schaap doorheen de Tiense straten dragen. Wie zich geroepen voelt om deel te nemen, kan zich vanaf nu kandidaat stellen.

  1. Wateroverlast doet kinderopvang verhuizen
    Hoegaarden

    Waterover­last doet kinderop­vang verhuizen

    In Hoegaarden viel de situatie aanvankelijk mee te vallen. Gelukkig bleven de vreselijke modderstromen wél uit. Maar De Gete trad in de namiddag wel uit haar oevers. Wachtbekkens stroomden vol maar aan de Celis-molen werd het waterpeil wel kritiek. De kinderen van de opvang Ferm, die net naast de Gete gelegen is, werden uit voorzorg geëvacueerd en overgebracht naar de sporthal. Zij waren er allemaal veilig en wel.Ondanks een eerste geslaagde poging deze voormiddag, heeft men bij de kinderopvang deze namiddag de strijd tegen het water toch moeten staken. De ganse opvang werd omringd door zeer veel wateroverlast, waardoor er ook geen enkele mogelijkheid was om het water uit de opvang te krijgen. Hierdoor kan men vrijdag absoluut geen opvang voorzien in De Polder.