Gilbert Vandervelpen, coördinator bij S-Plus regio Tienen, stelt vast dat digitale vaardigheden bij senioren alsmaar belangrijker worden.
Volledig scherm
Gilbert Vandervelpen, coördinator bij S-Plus regio Tienen, stelt vast dat digitale vaardigheden bij senioren alsmaar belangrijker worden. © RV

S-plus wil digitale vaardigheden senioren versterken

TienenS-Plus gaat op zoek naar digi-vrijwilligers, mensen die senioren wegwijs willen maken in het digitale landschap. Door hen de basis van programma’s en applicaties aan te leren, kunnen ouderen zelfstandig(er) aan de slag met multimedia. Zo wil S-Plus de digitale kloof bij bij senioren verkleinen. “Als senioren een toestel of smartphone zelfstandig kunnen gebruiken, hebben ze meer toegang tot het maatschappelijke leven”, aldus Gilbert Vandervelpen, coördinator bij S-Plus regio Tienen.

 1. Politie valt (opnieuw) binnen bij ‘Café Bij Pieter’ in centrum Tienen. Moeder uitbater springt in de bres: “Probeer maar eens klanten te weigeren als cafébaas in deze periode”
  PREMIUM
  Tienen

  Politie valt (opnieuw) binnen bij ‘Café Bij Pieter’ in centrum Tienen. Moeder uitbater springt in de bres: “Probeer maar eens klanten te weigeren als cafébaas in deze periode”

  Na klachten in verband met het niet respecteren van de veiligheidsmaatregelen is de politie binnengevallen bij ‘Café Bij Pieter’ in de Spiegelstraat. Naast een overvol terras waar social distance niet aan de orde leek, trof men ook binnenin het café volk aan. Gerda Gemis, moeder van de uitbater, vindt dat haar zoon weinig schuld treft. “Van zodra hij opende, stroomde het volk toe. Als cafébaas kan je moeilijk klanten weigeren. Zeker als je zo lang bent gesloten”, luidt haar betoog.
 2. Landart moet historische sites in Hoegaarden en Tienen onder de aandacht brengen
  Tienen - Hoegaarden

  Landart moet histori­sche sites in Hoegaarden en Tienen onder de aandacht brengen

  De Vlaamse Landmaatschappij (VLM) wil twee archeologische sites onder de aandacht brengen met behulp van landart. Intussen gaf minister Minister Zuhal Demir (N-VA) toestemming om landart in te richten op de erfgoedsite van Mellenberg nabij Tienen. De Gallo-Romeinse site herbergt restanten van een oud badhuis, oftewel hypocaustum. Op de site Meer in Meldert (Hoegaarden) vond men ook sporen van een oude Gallo-Romeinse villa. Ook hiervoor wordt momenteel een dossier uitgewerkt.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"