Het ziekenhuis is op zoek naar zorgpersoneel en studenten die tijdelijk kunnen bijspringen.
Volledig scherm
Het ziekenhuis is op zoek naar zorgpersoneel en studenten die tijdelijk kunnen bijspringen. © Bollen

RZ Tienen hoopt op snelle piek en zoekt oplossing voor personeelstekort : "Iedere dag opnieuw puzzel leggen om goede zorg te garanderen”

TienenNu Omikron het aantal besmettingen naar een ongekende hoogte brengt, is het alle hens aan dek in de ziekenhuizen, door personeel dat ziek uitvalt. In het RZ Tienen is momenteel tien procent van het zorgpersoneel door kortstondige ziekte geveld. Iedere dag moet men opnieuw een puzzel leggen om de goede zorg te kunnen garanderen. Mogelijk stevent men af op een situatie waarin niet dringende zorg zal moeten uitgesteld worden. Het ziekenhuis is daarom op zoek naar zorgpersoneel en studenten die tijdelijk kunnen bijspringen.

 1. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  2

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.
 1. Alweer een 'njet' voor windturbines langs E40 : “Geen garantie voor onder meer akkeervogels”
  PREMIUM
  Tienen/Boutersem

  Alweer een 'njet' voor windturbi­nes langs E40 : “Geen garantie voor onder meer akkeervo­gels”

  Projectontwikkelaars Storm en Elicio hebben van de de Vlaamse Overheid na herhaaldelijk protest van de buurtbewoners en de gemeentebesturen geen vergunning verkregen voor de bouw van zes windturbines langs de E40 in Tienen en Boutersem. Een saga die eigenlijk al van 2014c van start ging.... Volgens de Vlaamse overheid vormen de turbines een bedreiging voor onder meer de akkervogels die er hun habitat hebben. Ook is er absoluut geen evenwicht tussen het maatschappelijk draagvlak en de rendabiliteit. De turbines mogen omwille van de nabijheid van de vliegbasis in Bevekom maar een maximale tiphoogte van 122 meter hebben, terwijl men intussen makkelijk windturbines bouwt van 180 à 200 meter... met grotere capaciteit dus.