De Zakjes Troost blijken een meerwaarde voor familie en naasten.
Volledig scherm
De Zakjes Troost blijken een meerwaarde voor familie en naasten. © RZ H.Hart Tienen-repro bollen

RZ Tienen deelt Zakjes Troost uit bij overlijden van palliatieve patiënten

TienenEen naaste verliezen in het ziekenhuis is een ingrijpende gebeurtenis voor alle betrokken partijen. Daarom ging RZ Tienen vorig jaar van start met het uitdelen van Zakjes Troost: unieke zakjes met voorwerpen en kaartjes die het rouwproces ondersteunen. Omdat de Nederlandstalige Zakjes Troost een grote meerwaarde bleken voor familie en naasten van overleden patiënten, wordt het project nu ook in het Frans gelanceerd onder de noemer “Un petit geste de réconfort”.

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Vrijwilligers vaccinatiecentrum in bloemetjes gezet
  Tienen/Boutersem/Glabbeek/Kortenaken/Hoegaarden

  Vrijwilli­gers vaccinatie­cen­trum in bloemetjes gezet

  De talrijke vrijwilligers die de voorbije maanden aan de slag waren, én nog tot 15 oktober zullen doorgaan in het vaccinatiecentrum van Tienen, werden door het regionaal ziekenhuis, de eerstelijnszone én burgemeester in de bloempjes gezet. Tijdens enkele korte speeches, werd duidelijk hoe belangrijk de samenwerking tussen de verschillende partners wel niet is. Die samenwerking werd door corona ‘noodgedwongen’ opgezet, maar nu blijkt hoe efficiënt deze is. De vaccinatiegraad van het centrum scoort maar liefst drie procent boven het Vlaams gemiddelde. Iets wat dus te danken is door de samenwerking mààr vooral dat men kon rekenen op de vele helpende handen van de vrijwilligers. Zij kregen een welverdiend glaasje met hapjes aangeboden en de burgemeesters van de verschillende gemeentes zorgden voor nog een fijne “goodiebag” met streekproducten.