Vandaag kreeg het personeel te horen dat er 400 banen op de tocht staan.
Volledig scherm
PREMIUM
Vandaag kreeg het personeel te horen dat er 400 banen op de tocht staan. © Bollen

Ruitenwisserfabrikant Bosch Tienen schrapt 400 banen: “Op 12 jaar tijd zijn hier meer dan 1.600 mensen moeten vertrekken”

TienenDe directie van Bosch Tienen heeft op een bijzondere ondernemingsraad een herstructurering aangekondigd. Dat meldt vakbond ACV. Het bedrijf wil overgaan tot het schrappen van 400 banen, waarvan 158 bedienden en 242 arbeiders. “Het is al de derde herstructurering sinds 2009. Toen werkten hier nog 2.000 mensen. Nu zijn dat er nog een goeie 400. Op 12 jaar tijd", klinkt het bij een vakbondsafgevaardigde.

34 reacties

 • Klootzakkerij van bepaalde journalist moe Gelieve mail adres te verwijderen

  2 jaar geleden
  Hier moet je directe reden zoeken omdat wagenverkoop met niet minder dan 25% gekelderd is,anderijds er wordt veel minder gereden laatste jaar,dus slijtage wordt ook uitgesteld .Produceren voor wat niet verkocht wordt is voorbij.
 • Bert De Bruin

  2 jaar geleden
  De kale productieprijs van een ruitenwisser ligt in China amper lager als in Europa. Het zijn de vele bijkomende nationale en Europese taksen en belastingen die de eindprijs omhoog stuwt.
 • Pedro De Geest

  2 jaar geleden
  Het sociale bloedbad moet nog volgen. Onze loonkost ligt veel te hoog (en dan heb ik het niet over wat uiteindelijk in ons loonzakje komt). Vele bedrijven overleven nu nog dankzij de geldelijke steun van de overheid. Eenmaal men hier de stekker uittrekt, dan gaan alle remmen los.
 • Andy De Schieter

  2 jaar geleden
  Niks mis met ruitenwissers van China. Aandeelhouders denken ook enkel aan hun investeringen, waarom zou ik het niet doen. Ik kijk naar de beste prijs/kwaliteitsverhouding, maakt mij niet uit of het van China moet komen.
 • Fonske Beys

  2 jaar geleden
  Produceren in het buitenland , meer winst voor de aandeelhouders . Prijzen voor consument blijven hetzelfde .
 1. Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controleren
  Independer.be

  Met een gerust hart op vakantie? Vraag aan de politie om je woning te controle­ren

  Tijdens de zomermaanden profiteren heel wat inbrekers van de afwezigheid van vakantiegangers. Vertrek je binnenkort op vakantie en wil je graag ongewenst bezoek vermijden? Dan kan je vragen of de lokale politie je woning regelmatig overdag of ‘s nachts van buitenaf nakijkt, die service is trouwens volledig gratis. Daarnaast kan je ook een extra diefstalverzekering afsluiten. Independer.be legt uit hoe je jouw woning en inboedel beschermt.