Vandaag kreeg het personeel te horen dat er 400 banen op de tocht staan.
Volledig scherm
PREMIUM
Vandaag kreeg het personeel te horen dat er 400 banen op de tocht staan. © Bollen

Ruitenwisserfabrikant Bosch Tienen schrapt 400 banen: “Op 12 jaar tijd zijn hier meer dan 1.600 mensen moeten vertrekken”

TienenDe directie van Bosch Tienen heeft op een bijzondere ondernemingsraad een herstructurering aangekondigd. Dat meldt vakbond ACV. Het bedrijf wil overgaan tot het schrappen van 400 banen, waarvan 158 bedienden en 242 arbeiders. “Het is al de derde herstructurering sinds 2009. Toen werkten hier nog 2.000 mensen. Nu zijn dat er nog een goeie 400. Op 12 jaar tijd", klinkt het bij een vakbondsafgevaardigde.

34 reacties

 • raf peeters

  1 maand geleden
  Hier moet je directe reden zoeken omdat wagenverkoop met niet minder dan 25% gekelderd is,anderijds er wordt veel minder gereden laatste jaar,dus slijtage wordt ook uitgesteld .Produceren voor wat niet verkocht wordt is voorbij.
 • Bert De Bruin

  1 maand geleden
  De kale productieprijs van een ruitenwisser ligt in China amper lager als in Europa. Het zijn de vele bijkomende nationale en Europese taksen en belastingen die de eindprijs omhoog stuwt.
 • Pedro De Geest

  1 maand geleden
  Het sociale bloedbad moet nog volgen. Onze loonkost ligt veel te hoog (en dan heb ik het niet over wat uiteindelijk in ons loonzakje komt). Vele bedrijven overleven nu nog dankzij de geldelijke steun van de overheid. Eenmaal men hier de stekker uittrekt, dan gaan alle remmen los.
 • Andy De Schieter

  1 maand geleden
  Niks mis met ruitenwissers van China. Aandeelhouders denken ook enkel aan hun investeringen, waarom zou ik het niet doen. Ik kijk naar de beste prijs/kwaliteitsverhouding, maakt mij niet uit of het van China moet komen.
 • Fonske Beys

  1 maand geleden
  Produceren in het buitenland , meer winst voor de aandeelhouders . Prijzen voor consument blijven hetzelfde .
 1. Voorzitter Glabbeekse hondenschool GHS vreest voor trouwe viervoeters die tijdens pandemie in huis werden gehaald: “Wat als baasjes straks weer werken gaan en beseffen dat ze eigenlijk geen tijd hebben?”
  PREMIUM
  Glabbeek

  Voorzitter Glabbeekse honden­school GHS vreest voor trouwe viervoe­ters die tijdens pandemie in huis werden gehaald: “Wat als baasjes straks weer werken gaan en beseffen dat ze eigenlijk geen tijd hebben?”

  De Glabbeekse hondenschool GHS bestaat dit jaar precies 25 jaar, maar ook zij zullen het voorlopig zonder feest moeten stellen door de coronamaatregelen. Wij hadden een babbel met voorzitter Erwin Vanlangendonck (46), die er net niet van bij het begin bij is en zelf drie honden heeft. Hij deelt zijn geheimen over hoe je een hond kan laten luisteren tijdens de wandeling, maar uit ook zijn bekommernissen over de pandemie en het gevolg ervan voor sommige trouwe viervoeters.
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Glabbeek maakt zich zorgen over kostenplaatje van het Tiense vaccinatiecentrum: “Alleen de huurprijs van het gebouw bedraagt ruim 200.000 euro”
  Glabbeek/Tienen

  Glabbeek maakt zich zorgen over kosten­plaat­je van het Tiense vaccinatie­cen­trum: “Alleen de huurprijs van het gebouw bedraagt ruim 200.000 euro”

  In Glabbeek maken ze zich zorgen over de kosten voor het vaccinatiecentrum in Tienen. Dat werd de voorbije weken opgetrokken in het voormalige gebouw van de belastingen aan de Goossensvest. “De huur alleen al bedraagt ruim 200.000 euro, over het volledige kostenplaatje hebben we zelfs nog geen zicht”, zegt schepen van Sociale Zaken Kris Vanwinkelen (Dorpspartij). Ook partijgenoot en burgemeester Peter Reekmans maakt zich zorgen.
 1. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo

 2. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica