Roger met zijn kadavers na passage van een marter.
Volledig scherm
Roger met zijn kadavers na passage van een marter. © VDT

Roger is nog maar eens vier kippen kwijt: “Alstublieft, neem maatregelen tegen ‘moordende marters’

Roger Hoebrechts uit de Wijnmeerstraat in Oplinter is het beu dat zijn raskippen elke keer opnieuw gedood worden door een marter. “Al voor de vijfde keer op twee jaar tijd is hier een ‘martermoord’ gepleegd”, zegt hij met een diepe zucht. “Misschien kunnen er door de overheid eindelijk eens maatregelen genomen worden?”

4 reacties

 • Sofie VG

  2 jaar geleden
  "waarom mogen mensen niet moorden en marters wel" serieus?! Ga je ook boos zijn op de beer die zalm eet of de leeuw die gazelles eet? Das da beestje zijn natuur. Voor hem is het niet moorden maar overleven. Komaan! Wat wil je dat de overheid doet? Ervoor zorgen dat het dier uitsterft? Jammer voor je kippen maar je bent niet realistisch om dit af te schuiven op de overheid.
 • Giedo Claesen

  2 jaar geleden
  Tja mijnheer, ik ben van mening dat vloeken ook niet mag. Dus hier geld de regel : ieder voor zich en God voor ons allen. Denk gij dat de zakkenvullende regering anders denkt. Alleen dat,"God voor ons allen denken zij er niet bij".
 • Marianne Van den Lemmer

  2 jaar geleden
  Een heel stevig marter-en vossenvrij kippenhok bouwen. Dat kan de overheid niet voor jou doen...
 • Patrick Meuleman

  2 jaar geleden
  Het is inderdaad zo dat wij alles waar wij nadeel van ondervinden moeten ondergaan.Wij hebben wel regels en wetten nodig,anders zou het hier een chaos worden;maar het is volgens mij ook omdat alles beschermd is en wordt dat bepaalde dieren sterk in aantal vermeerderen en ze alzo ook dichter bij de mens komen.Meer dieren betekent ook dat het voedselaanbod evenredig vermindert.Wij komen ook steeds dichter bij hun natuurlijke biotopen en daar knelt het schoentje.Wat was er eerst:de kip of het ei??
 1. 3L Buurtkantine verhuist naar... een straat verderop: “Verplaatsing naar Grote Markt is een investering op lange termijn”
  PREMIUM
  Tienen

  3L Buurtkanti­ne verhuist naar... een straat verderop: “Verplaat­sing naar Grote Markt is een investe­ring op lange termijn”

  Lisa-Marie Vrancken startte 4 jaar geleden de koffie- en lunchbar 3L Buurtkantine in de Leuvensestraat. Ze wil met haar zaak blijven groeien en koos daarvoor een nieuwe plek uit op de Grote Markt van Tienen. Dat de Markt er momenteel bijligt als een slagveld, deert haar weinig. “Binnenkort maakt 3L Buurtkantine deel uit van een fris en modern plein. Daar haal ik alleen maar voordelen uit”, zegt Lisa-Marie.
 2. Dampkap vat vuur door pot kokende olie
  Tienen

  Dampkap vat vuur door pot kokende olie

  In de Leuvensestraat in Tienen brak zondagavond rond 21.30 uur brand uit in een keuken. Een 50-jarige dame had een pot olie op het vuur geplaatst. Toen ze het dekseltje afnam om te kijken of het al kookte, sloeg een steekvlam uit de pot. Hierdoor vatte ook de dampkap vuur. Brandweer had het vuur snel onder controle en de schade bleef beperkt. De vrouw liep echter en brandwonde op aan de hand en had wat irritatie van de luchtwegen door de ingeademde rook. Ze wenste echter geen ziekenwagen, ze begaf zich op eigen houtje naar de spoeddienst van het ziekenhuis wat verderop voor de nodige verzorging.
 1. Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt
  Play

  Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt

 2. Indiërs springen in gloeiende as en gooien vonken de lucht in voor godheid
  Play

  Indiërs springen in gloeiende as en gooien vonken de lucht in voor godheid