Ward Lemmelijn gooit hoge ogen in het roeien.
Volledig scherm
Ward Lemmelijn gooit hoge ogen in het roeien. © Vanessa Dekeyzer

Roeier Ward Lemmelijn: “Natuurlijk heb ik een olympische droom. Welke spelen het zullen worden, weet ik niet, maar ik zal er alles aan doen om daar ooit te staan”

De Tiense atleet Ward Lemmelijn, die nog maar net de wereldtitel indoorroeien op zowel de 500 als op de 2.000 meter achter zijn naam mag schrijven, vertrekt volgende zondag op stage naar Italië met het nationaal en Olympisch team om te trainen voor het Belgisch Kampioenschap roeien op het water. “Vanaf nu gaat de focus volledig naar het water!”

  1. De coronacijfers in Tienen van donderdag 15 oktober

    De coronacij­fers in Tienen van donderdag 15 oktober

    Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Tienen, op één dag 12 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 83. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Tienen op 235 te liggen. Omdat Tienen meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
  2. Interim-trainer Bart Vanhoudt leidt KVK Tienen naar eerste zege: “Spelers hebben er hun kop voorgelegd”

    Interim-trai­ner Bart Vanhoudt leidt KVK Tienen naar eerste zege: “Spelers hebben er hun kop voorgelegd”

    Het kostte dan de nodige moeite, maar de eerste overwinning in eerste nationale is eindelijk een feit voor KVK Tienen. Vooral in het eerste halfuur werden de Suikerjongens bij momenten overklast door een stevig Mandel United, maar het goaltje viel iets later voor de thuisploeg. In de tweede helft slaagde de Suikerploeg er beter in om de bezoekers af te houden, het bleef dan ook 1-0.