Tijdens een sessie meditatie in De Toverwijzer.
Volledig scherm
Tijdens een sessie meditatie in De Toverwijzer. © Vanessa Dekeyzer

Rode Neuzen School De Toverwijzer gelooft rotsvast in het belang van meditatie voor kinderen en jongeren

Tv-maker Tim Van Aelst en ‘Safety First’ willen jongeren laten kennismaken met meditatie en dat twee maanden lang via een podcast voor Rode Neuzen Dag. In methodeschool De Toverwijzer hebben ze al lang begrepen dat mediteren een belangrijke invloed kan hebben op kinderen en jongeren. Elke dag wordt er bij het begin en het einde van de schooldag een ‘stiltemoment’ ingelast. “We kunnen de stress van de samenleving niet wegnemen, maar we kunnen kinderen wel helpen omgaan met die stress”, zegt meditatiejuf Nina Van Herwegen.

0 reacties

 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 2. Marina ging vorig jaar uit de kleren voor lotgenoten, dit keer heeft ze een andere boodschap: “Financiële plaatje van kanker mag ook eens doorgelicht worden, want er klopt véél niet”
  PREMIUM
  Tienen

  Marina ging vorig jaar uit de kleren voor lotgenoten, dit keer heeft ze een andere boodschap: “Financiële plaatje van kanker mag ook eens doorge­licht worden, want er klopt véél niet”

  Voor Marina Coningx voor het eerst de diagnose kanker kreeg, was ze een levendige, goedlachse vrouw. Ook tijdens haar behandeling liet ze de moed niet zakken. Enkele maanden later volgde echter een tweede klap: huidkanker. Je wereld zou voor minder instorten. Maar niet voor Marina. Meer nog, om lotgenoten een hart onder de riem te steken, ging ze vorig jaar zelfs uit de kleren met de boodschap: ‘geef de hoop nooit op’. Wij gingen kijken hoe het Marina nu vergaat.