Het Rode Kruis heeft een eigen sneltestcentrum om leerlingen en leerkrachten te testen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Rode Kruis heeft een eigen sneltestcentrum om leerlingen en leerkrachten te testen. © Bollen

Rode Kruis Tienen is eerste centrum om sneltesten uit te voeren bij leerlingen

TienenHet Rode Kruis lijkt in Tienen een beetje uit het straatbeeld verdwenen. Steevast zijn ze aanwezig op grote evenementen zoals Paasmaandag in Hakendover en Suikerrock....en aan de kruispunten tijdens hun jaarlijkse stickerverkoop. Corona besliste ook hier eventjes anders over; maar de vele vrijwilligers van het Rode Kruis zijn al sinds de eerste golf volop aan de slag in de strijd tegen Covid-19. Het Rode Kruis Tienen is als één van de eersten in Vlaanderen al operationeel om sneltesten bij scholieren en schoolpersoneel uit te voeren.

 1. Dit leegstaand pand aan Goossensvest is over twee weken vaccinatiecentrum: “Gebouw is ideaal. Een goede poetsbeurt en wat signalisatie volstaan”
  PREMIUM
  Tienen

  Dit leegstaand pand aan Goossens­vest is over twee weken vaccinatie­cen­trum: “Gebouw is ideaal. Een goede poetsbeurt en wat signalisa­tie volstaan”

  Dat er een vaccinatiecentrum in het Rijksadministratief centrum komt aan de Goossensvest in Tienen raakte donderdag al bekend. Inwoners van Tienen, Boutersem, Hoegaarden, Kortenaken en Glabbeek zullen zich hier vanaf maart kunnen laten vaccineren. Al wil men al over ten laatste twee weken volledig klaar zijn met de opbouw van het vaccinatiecentrum. Wij gingen alvast een kijkje nemen.
 2. Restauratie orgel Sint-Gorgonius laat al 45 jaar op zich wachten

  Restaura­tie orgel Sint-Gorgonius laat al 45 jaar op zich wachten

  Onlangs was er een vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Allessia Claes (N-VA) tot minister Matthias Diependaele (N-VA) over het orgel van de Hoegaardse Sint-Gorgoniuskerk. Uit het antwoord blijkt dat de gemeente, en dus de Kerkfabriek, verplicht wordt het orgel te restaureren, om op subsidies te kunnen rekenen. “Overdreven”, zegt burgemeester Jean-Pierre Taverniers (CD&V). “Er is geen dreiging geweest van Erfgoed. We hebben indertijd al aanvragen tot restauratie gedaan, maar dat is nooit doorgegaan. Nu moet de Kerkfabriek een ontwerper aanduiden en een beheersplan opstellen”. Het restauratiedossier loopt evenwel al van 1975.
 1. Diestsesteenweg afgesloten door gaslek
  Tienen

  Diestse­steen­weg afgesloten door gaslek

  De Diestsesteenweg in Tienen is momenteel volledig afgesloten ter hoogte van de Werkmanssteeg. Donderdag omstreeks 10.30 uur stelde men een gaslek vast. Hulpdiensten en brandweer zijn ter plaatse, evenals Fluvius dat momenteel volop bezig is met de herstellingswerken. Voor de herstellingswerken zal men ook even de elektriciteit uitschakelen aan één zijde van de straat (pare nummers). Wie niet in de buurt moet zijn, vermijd dus best de omgeving van de Diestsesteenweg en volg de omleiding via de Houtemstraat.
 1. Hilke kocht cryptomunten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"
  Play

  Hilke kocht cryptomun­ten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"

 2. Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plussers
  Play
  Covid-19

  Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plus­sers