Robbe (17) ontwierp een vernuftig digitaal kassasysteem ter ondersteuning van de medewerkers van koffiebar Costa Hoppa Bijzonder.
Volledig scherm
PREMIUM
Robbe (17) ontwierp een vernuftig digitaal kassasysteem ter ondersteuning van de medewerkers van koffiebar Costa Hoppa Bijzonder. © Bollen

Robbe (17) ontwikkelt vernuftig kassasysteem: “In het zesde leerjaar leerde ik al algoritmes schrijven”

TienenBevinden we ons in Silicon Valley of Tienen? Wie Robbe Titeca (17) aan het woord hoort, is geneigd het eerste te denken. Al op 3-jarige leeftijd raakte hij verslingerd aan consoles en technologie. De laatstejaarsstudent wiskunde-wetenschappen ontwierp nu eigenhandig een digitaal kassasysteem. “Dit programma schreef ik volledig zelf en gaat heel wat verder dan alles wat ik voorheen deed”, aldus Robbe. 

 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 2. Openingsuren: zie weerbericht. “Bij uitzonderlijk triest weer blijven de klanten toch weg”
  Tienen - Hoegaarden

  Openings­uren: zie weerbe­richt. “Bij uitzonder­lijk triest weer blijven de klanten toch weg”

  Een terras inrichten conform met alle veiligheidsmaatregelen bleek geen sinecure, maar de horeca ging de uitdaging met verve aan. Naast het immer sluimerende virus moeten uitbaters dezer dagen ook nog eens rekening houden met de barre weersomstandigheden. Hoe run je een zaak wanneer je als eigenaar zelf niet zeker bent over de openingsuren? We gingen verhaal halen bij twee zaken die genoodzaakt zijn zich te schikken naar de grillen van het weer.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"