Lisa-Marie Vrancken, eigenaar van Buurtkantine, verhuisde enkele maanden geleden naar de Grote Markt in Tienen.
Volledig scherm
PREMIUM
Lisa-Marie Vrancken, eigenaar van Buurtkantine, verhuisde enkele maanden geleden naar de Grote Markt in Tienen. © Bronckaerts

RESTOTIP. Feestelijke boterhammen en originele salades bij Buurtkantine in Tienen

TienenBuurtkantine groeide op korte tijd uit tot een vaste waarde binnen het Tiense straatbeeld. Tot voor kort vond je zaakvoerder Lisa-Marie Vrancken (40) nog terug in de Leuvensestraat. Toen er een plek vrij kwam op de Grote Markt zag ze haar kans schoon. Hoewel de Markt enkele maanden geleden  weinig meer te bieden had dan stof en puin, beschouwde Lisa-Marie de verhuis als een toekomstgerichte investering. Tot op heden heeft ze nog steeds geen spijt van haar beslissing. Buurtkantine is meer dan ooit de plek voor een gezonde, verfijnde lunch in een gezellige omkadering. “Ik vind een persoonlijk aanpak eens zo belangrijk als lekker eten. Ik wil niet de zoveelste brasserie zijn”, klinkt het. 

 1. Politiezone Getevallei werkt samen met de burgers verder aan een veilige samenleving
  Tienen/Hoegaarden/Landen/Linter/Zoutleeuw

  Politiezo­ne Getevallei werkt samen met de burgers verder aan een veilige samenle­ving

  In de politiezone Getevallei werd opnieuw een digitale zonale veiligheidsraad gehouden. De criminaliteitsfenomenen en bijhorende cijfers waren de voornaamste topics van deze veiligheidsraad. De medewerkers van politiezone Getevallei geven dagelijks het beste van zichzelf om de burgers te beschermen en samen met alle partners te bouwen aan een veilige samenleving. Er wordt op een informatiegestuurde manier gewerkt, wat inhoudt dat informatie op een efficiënte manier doorgegeven wordt tussen de verschillende diensten. Hierdoor wordt de pakkans op het vatten van criminelen vergroot wat de veiligheid ten goede komt.
 2. N.V. Affilips uit Tienen steunt Wigwam in het gevecht tegen kinderarmoede
  Tienen

  N.V. Affilips uit Tienen steunt Wigwam in het gevecht tegen kinderar­moe­de

  Affilips heeft een uitstekende reputatie als fabrikant van hoogwaardige legeringen op basis van koper, aluminium, nikkel, zink en lood. Het gebruik van gerecycleerd materiaal, biedt zowel economische als ecologische voordelen. Affilips heeft zich ontwikkeld tot een van ‘s werelds meest geavanceerde specialisten op het gebied van moederlegeringen die door haar klanten verwerkt worden in ‘high demanding’ toepassingen. De Heer Van Geerteruy, de directie, de aandeelhouders en de medewerkers van NV Affilips hebben echter ook aandacht voor diegenen in onze samenleving, die minder kansen hebben. Een prachtig voorbeeld van hoe succesvol privaat ondernemen, dankzij de warme ingesteldheid van de bestuurders en de aandeelhouders, van grote betekenis kan zijn voor de welzijns- en zorgsector.
 1. Bouw van nieuwe afdeling jeugdpsychiatrie gaat van start
  Tienen

  Bouw van nieuwe afdeling jeugdpsy­chi­a­trie gaat van start

  Deze maand starten op het domein van de psychiatrische kliniek Alexianen Tienen de voorbereidende werken voor de nieuwbouw van de afdeling jeugdpsychiatrie. Het bouwproject, dat tegen de zomer van 2023 afgewerkt zal zijn, wordt begeleid door architectenbureau Osar, en zal ruimte bieden aan 3 leefgroepen met 6 tot 7 patiënten tussen de 14 en de 18 jaar met psychiatrische, psychologische en socio-emotionele moeilijkheden.