Elisa Monteleone staat zelf achter het fornuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Elisa Monteleone staat zelf achter het fornuis. © Bollen

RESTOTIP. Casa Al Parma: Eenvoudig lekkere Italiaanse gerechten op je bord

TienenElisa Monteleone (42) en Wim Van Mossevelde (54) hebben al enkele jaren horeca-ervaring op de teller staan. Op de Grote Markt in Tienen runden ze The Lounge, maar dat ‘te chique’ karakter van het pand lag eigenlijk niet in hun stijl. Toen het pand bovendien ook nog eens te koop kwam te staan, besloten ze een andere richting uit te gaan en kochten ze het pand waar nu Casa Al Parma gevestigd is. De kaart is bewust klein gehouden, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de echte Italiaanse furie die er aan het fornuis staat.

 1. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.
 2. ‘Vrijspraak’ van pastoor en eredeken Hardiquest in fraudezaak blijkt leugen : “Dat zus dit van daken durft schreeuwen is een groot gebrek aan respect”
  PREMIUM
  Tienen/Hoegaarden

  ‘Vrijspraak’ van pastoor en eredeken Hardiquest in fraudezaak blijkt leugen : “Dat zus dit van daken durft schreeuwen is een groot gebrek aan res­pect”

  Eerder deze maand verkondigde Godelieve Hardiquest, de zus van de overleden pastoor en eredeken Joris Hardiquest, dat haar broer na een jarenlange juridische strijd ‘over de gehele lijn was vrijgesproken’ in het fraudeschandaal. Er is echter strafrechtelijk nooit een vrijspraak geweest. Een strafklacht vervalt namelijk bij een overlijden en de aanklagers hebben de burgerlijke eis laten vallen omdat ze niet wilden dat de erfgenamen moesten opdraaien voor de feiten die Joris Hardiquest zou hebben gepleegd.