Sofie en Toon serveren naast hun befaamde ijs nu ook ontbijt en lunch in hun zaak.
Volledig scherm
PREMIUM
Sofie en Toon serveren naast hun befaamde ijs nu ook ontbijt en lunch in hun zaak. © Bollen

RESTOTIP. Bar Fie: “Van overheerlijk schepijs tot heerlijk ontbijt of lunch”

TienenDe Leuvensestraat heeft er weer een topzaak bij. Sinds kort openden Sofie Anthoons en Toon Van Overbeke ‘Bar Fie’.  Voor onze streek niet echt een onbekende, want sinds 2003 hadden ze hun ijsjeszaak in Korbeek-Lo. Het koppel droomde ervan om een zaak te hebben met een verbruikszaal waar men ook ontbijt en lunch kan serveren, en die droom hebben ze dus gevonden in Tienen.

 1. Regionaal Ziekenhuis Tienen gebruikt voortaan nieuwe hightech operatierobot
  Tienen

  Regionaal Ziekenhuis Tienen gebruikt voortaan nieuwe hightech operatiero­bot

  De nieuwe robot werd vorige week geleverd door Intuitive, een Amerikaanse firma die al 20 jaar oparatierobots aanbiedt. Het toestel, dat ongeveer anderhalf miljoen euro kostte, heeft alle functionaliteiten die je van een moderne operatierobot mag verwachten, vertelt dr. Joost Berkers, Uroloog bij RZ Tienen. “De operatierobot bestaat eigenlijk uit drie aparte onderdelen: de robotarmen waarmee de ingreep uitgevoerd wordt, een scherm waarop de operatie gevolgd kan worden door verpleegkundigen en assistenten, en een console waarmee de chirurg de robotarmen bedient. Alle onderdelen staan in dezelfde ruimte, dus de chirurg blijft tijdens de hele ingreep bij de patiënt.”
 1. RESTOTIP. Oats Day Long: gezonde en creatieve havermoutgerechten zijn een verademing voor de studentenstad
  PREMIUM
  Leuven

  RESTOTIP. Oats Day Long: gezonde en creatieve havermout­ge­rech­ten zijn een verademing voor de studenten­stad

  Havermout, havermout en... havermout. Voor wie bij Oats Day Long langsgaat zal het geen verassing zijn dat alle gerechten worden bereid met de gezonde volkoren graansoort. Toch bestaat de menukaart van de nieuwe zaak in Leuven uit tal van lekkere, gezonde én creatieve gerechten waardoor de havermoutbar een welgekomen aanwinst is tussen al het fastfoodgeweld in Leuven.