Drie collega's van het woonzorgcentrum komen eventjes tijdens hun middagpauze de lokale horeca steunen met een koffietje.
Volledig scherm
Drie collega's van het woonzorgcentrum komen eventjes tijdens hun middagpauze de lokale horeca steunen met een koffietje. © Bollen

Regenbui strooit roet in het eten bij heropening terrassen, maar kan collega’s niet weerhouden

TienenEindelijk, de heropening van de terrassen. Het is nog wat fris, maar ik besluit de lokale horeca te steunen en trek naar Godison. Niky en zijn team hebben hun terras piekfijn in orde gebracht. Helaas... net op het openingsuur begint het te regenen... Gelukkig houdt dat niet iedereen tegen.

 1. Wagen belandt tegen gevel : bestuurder overgebracht naar ziekenhuis
  Tienen

  Wagen belandt tegen gevel : bestuurder overge­bracht naar ziekenhuis

  De bestuurder van een wagen die donderdagochtend rond 6 uur uit de Vissenakenstraat kwam en de Diestsesteenweg opdraaide, kwam in aanrijding met de aanhangwagen van een bestuurder die van de Diestsesteenweg kwam. Door de klap verloor de bestuurder de controle over het stuur. De wagen kwam tot stilstand tegen de gevel van een woning op de Diestsesteenweg. De bestuurder, een 41-jarige man uit Tienen, raakte gewond. Hij werd ter verzorging en verdere controle overgebracht naar de spoeddienst van het ziekenhuis. Hij legde eveneens een positieve ademtest af. Zijn wagen diende getakeld te worden. De bestuurder van de auto met aanhangwagen, een 45-jarige man uit Glabbeek, bleef ongedeerd.
 2. Boetes voor sluikstort gaan fors de hoogte in: “Minimaal 912,20 euro per overtreding, ons dorp mag niet veranderen in een stort”
  PREMIUM
  Glabbeek

  Boetes voor sluikstort gaan fors de hoogte in: “Minimaal 912,20 euro per overtre­ding, ons dorp mag niet veranderen in een stort”

  Op voorstel van de Dorpspartijmeerderheid wordt het gemeentelijk afvalcontainerpark vanaf 1 januari 2022 quasi gratis gemaakt voor alle afvalfracties. Daarmee heeft de gemeente als doel de strijd tegen sluikstorten op te drijven. Maar op de gemeenteraad van 10 juni zal er ook een nieuwe gemeentelijke regelgeving goedgekeurd worden die de boetes voor sluikstorten in Glabbeek fors zal verhogen in de toekomst. Na goedkeuring van dit reglement zal de kost voor eender welke vorm van sluikstorten aan overtreders minimaal 912,20 euro per inbreuk gaan kosten.