TIENEN-suikerrock-regenjasjes
Volledig scherm
TIENEN-suikerrock-regenjasjes © Bollen

Regen houdt mensen weg van Suikerrock

 1. ASSISEN LIVE. Wast zeventiger handen in onschuld? Verdediging pleit beruchte artikel 71 voor buur die ex-para neerstak op oprit: “De controle was volledig weg na jarenlange complete verzuurde relatie”
  KORTENAKEN

  ASSISEN LIVE. Wast zeventiger handen in onschuld? Verdedi­ging pleit beruchte artikel 71 voor buur die ex-para neerstak op oprit: “De controle was volledig weg na jarenlange complete verzuurde relatie”

  Wat is er in de Liefkensrode in het Vlaams-Brabantse Kortenaken op 30 juli 2016 precies gebeurd? De toen 70-jarige Roger Putseys stak zijn buurman neer met een koksmes uit de koffer van zijn Mercedes. Aan de basis van de vete lag een jarenlange twist over gerooide bomen op hun aangrenzende percelen. Putseys staat deze week in Leuven terecht voor doodslag op zijn buurman van 56, ex-para Luc Dams. Vandaag wordt er gepleit in Leuven.
 2. Tienen met nachtklok... waar enkel een verloren kat nog ronddwaalt
  Tienen

  Tienen met nachtklok... waar enkel een verloren kat nog ronddwaalt

  Na een drukke dag en een nog hectischere avond heb ik het plan om vroeg onder de veren te kruipen. Geen probleem in het landelijke en rustige Goetsenhoven... Helaas. Bietenvrachtwagens denderen over de kasseiweg, waardoor zowat het hele huis rammelt, op zoek naar een verse lading voor de aanvoer naar de suikerfabriek. Slapen zit er dus niet meteen in en besluit ik om, mits een speciale toelating, de sfeer van de avondklok te gaan opsnuiven in Tienen.
 1. Politie betrapt vijf personen die avondklok niet respecteren en moet uiteindelijk pepperspray gebruiken

  Politie betrapt vijf personen die avondklok niet respecte­ren en moet uiteinde­lijk pepper­spray gebruiken

  Een ploeg zag zondagnacht rond 1.30 uur een auto rijden in de Oude Leuvensestraat in Tienen. De politieploeg wilde de auto aan de kant zetten om te controleren of de inzittenden een geldige reden hadden om de avondklok niet te respecteren, maar het voertuig bleef doorrijden na herhaaldelijke signalen om te stoppen. Uiteindelijk parkeerde de auto zich op de parking van een warenhuis in de Pollepelstraat. Er bleken vijf mensen in de auto te zitten. De agenten wilden overgaan tot controle maar één van de passagiers stapte uit en stelde zich onmiddellijk verbaal agressief op. Toen de politie de geagiteerde man bij de arm pakte, sprong ook de bestuurder uit de auto. Er ontstond tumult waarbij de passagier een slag uitdeelde aan een politieman. Hij uitte ook bedreigingen. Uiteindelijk moest de politie pepperspray gebruiken om hem te bedaren. Het parket dagvaardde de 28-jarige verdachte onmiddellijk in toepassing van het snelrecht.
 2. Toch geen ijspiste maar stad zorgt voor klein vleugje Wintermagie
  Tienen

  Toch geen ijspiste maar stad zorgt voor klein vleugje Winterma­gie

  De stad Tienen zorgt in deze - letterlijk en figuurlijk - donkere dagen toch voor een vleugje wintermagie. Vanaf zaterdag 12 december zal het stadscentrum er feeëriek bijliggen met sfeervolle verlichting, mooi aangeklede kersteilandjes en winterse raamtekeningen in de winkeletalages. De stadsbeiaardier laat zijn sfeervolle klanken over de stad neerdalen. Een schaatspiste zal er dit jaar niet zijn, maar voor de kinderen wordt er wel een leuk parcours met luisterverhalen uitgestippeld.
 1. Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk

 2. Origineel en grappig: spotje Biden toont hoe je afrekent met Trump
  Play
  VS2020

  Origineel en grappig: spotje Biden toont hoe je afrekent met Trump