De politie kwam ter plaatse voor de nodige vaststellingen.
Volledig scherm
De politie kwam ter plaatse voor de nodige vaststellingen. © Bollen

Ree overleeft aanrijding niet, twee wagens delen in de brokstukken

 1. L’air des Sens uit Zoutleeuw opnieuw uitgeroepen tot één van de beste groenterestaurants ter wereld: “In het begin stelden sommige klanten vragen bij ons ‘konijnenvoer’”
  PREMIUM
  Zoutleeuw

  L’air des Sens uit Zoutleeuw opnieuw uitgeroe­pen tot één van de beste groenteres­tau­rants ter wereld: “In het begin stelden sommige klanten vragen bij ons ‘konijnen­voer’”

  Restaurant L’air des Sens uit Zoutleeuw behoort opnieuw tot één van de honderd beste groenterestaurants ter wereld. Met een 38ste plaats in de We’re Smart Green Guide behoort het restaurant tot een imponerende lijst waar onder meer gerenommeerde namen als Vrijmoed, 't Aards Paradijs en het Deense Noma de top 20 bekleden. Chef-kok David Schulz (51) is meer dan gecharmeerd door de erkenning, maar voelt er weinig voor om zijn restaurant te profileren als een ecologisch, laat staan vegetarisch restaurant.
 2. Veiliger fietsen in Kumtich dankzij nieuwe fietsverbinding
  Tienen

  Veiliger fietsen in Kumtich dankzij nieuwe fietsver­bin­ding

  In het kader van de ruilverkaveling Willebringen, realiseerden de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) en de stad Tienen met steun van de provincie en de Vlaamse overheid een veilige fietsverbinding in Kumtich, deelgemeente van Tienen. Langs de Hoxemsesteenweg en de Tassinstraat werd een groot van de weg afgescheiden fietspad aangelegd. Het kruispunt ter hoogte van de Sint-Barbarastraat en de Maalderijweg werd verhoogd als verkeersremmer en voorzien van fietsoversteekplaatsen. Ook op het kruispunt van de Tassinstraat met de Lindeveldstraat werd een verkeersplateau aangelegd. Daarnaast werden er nieuwe wachtbekkens ingericht die bij hevige regenval het water van de akkers opvangen.
 1. Ben jij de grootste veldritkenner? Speel mee met de Gouden Cross en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Cross

  Ben jij de grootste veldritken­ner? Speel mee met de Gouden Cross en maak kans op 5.000 euro

  Op 2 oktober, gaat de Gouden Cross opnieuw van start. Na een jaar vol afgelastingen - door het alom gekende virus - moet het opnieuw een episch veldritseizoen worden. Welke renners zullen volgens jou goed scoren dit seizoen? Stel virtueel je droomploeg samen en maak kans op mooie prijzen, zoals 5.000 euro cash. We leggen uit hoe je een ploegje kan maken en hoe je punten scoort.
 2. Omer Heusdens catalogiseert 100 Kortenaakse wielrenners naar aanleiding van WK wielrennen “Tijdens de hoogdagen bracht deze regio verschillende toptalenten voort”
  PREMIUM
  Kortenaken

  Omer Heusdens catalogi­seert 100 Kortenaak­se wielren­ners naar aanleiding van WK wielrennen “Tijdens de hoogdagen bracht deze regio verschil­len­de toptalen­ten voort”

  Omer Heusdens (72) brengt al meer dan 40 jaar de geschiedenis van Kortenaken in kaart aan de hand religieuze voorwerpen via het Museum voor Volksdevotie. De verzamelaar is echter van meerdere markten thuis en naar aanleiding van het WK wielrennen dook hij in de rijke wielergeschiedenis van het dorp waar hij geboren en getogen is. Medio september stelde hij zijn collectie, goed voor welgeteld 100 dossiers over lokale wielrenners, ten toon in GC Den Hoek. Heusdens hoopt hiermee dat de grote Kortenaakse wielerhelden ook het geheugen van een volgende generatie mogen doorkruisen.