Anne-Laure Glaude van Robinia International en verantwoordelijke van het domein Olivier Saxe, met op de achtergrond de speeltuin in volle opbouw.
Volledig scherm
PREMIUM
Anne-Laure Glaude van Robinia International en verantwoordelijke van het domein Olivier Saxe, met op de achtergrond de speeltuin in volle opbouw. © Bollen

Provinciaal domein aan kasteel van Hélécine krijgt grootste speeltoestel van België: “Perfect voor ongezien klim- en klauterplezier, voor jong én oud”

Hélécine/Tienen/Hoegaarden/LandenHet kasteel van Hélécine ligt dan wel net over de taalgrens, het provinciaal domein lokt iedere dag heel wat volk. Meer dan de helft van de bezoekers zijn Vlamingen die er komen genieten van de oase aan rust of kiezen voor een stevige wandeling langs de vijvers. Het pronkstuk is een speeltuin van maar liefst 6.000 vierkante meter, en daar komt nu het grootste speeltuig van het land bij: een klauter- en klimtoestel in natuurhout en koorden. 

 1. Roeifenomeen Ward Lemmelijn (23) uit Tienen maakt indruk met winst in De Container Cup: “Ik stapte nochtans vermoeid de container in”
  PREMIUM
  Tienen

  Roeifeno­meen Ward Lemmelijn (23) uit Tienen maakt indruk met winst in De Container Cup: “Ik stapte nochtans vermoeid de container in”

  Donderdagavond kon tv-kijkend Vlaanderen aanschouwen waartoe sportief alleskunner Ward Lemmelijn (23) in staat is. Tijdens zijn deelname aan De Container Cup verpulverde het Tiens roeifenomeen meerdere records en ging hij uiteindelijk nipt met de overwinning aan de haal. Zijn indrukwekkend optreden maakte dan ook bij velen reacties los. Wij strikten hem tussen twee trainingen door en vroegen hoe hij De Cup heeft ervaren. “Toen ik in de container stapte, was ik eigenlijk al vermoeid. Ik had net een intense stage van twee weken achter de rug”, zegt Ward.
 2. Tournée Générale. Nadia en Luk van De Leeuwenaer kunnen dan wel niet ál hun 280 bieren aanbieden, maar geen nood: “Onze 8 speciaalbieren op tap kan je zaterdag zeker bestellen!”
  PREMIUM
  Zoutleeuw

  Tournée Générale. Nadia en Luk van De Leeuwenaer kunnen dan wel niet ál hun 280 bieren aanbieden, maar geen nood: “Onze 8 speciaal­bie­ren op tap kan je zaterdag zeker bestellen!”

  HLN lanceert Tournée Générale in het vooruitzicht van de heropening van de horecaterrassen op zaterdag 8 mei. Elke dag trekken de reporters de straat op om de leukste horecanieuwtjes op te pikken. Vandaag gaan we langs bij we Nadia Michiels (51) en Luk Roosen (57), uitbaters van De Leeuwenaer in Zoutleeuw. “We zijn tevreden met de uitbreiding van ons terras, maar de gezelligheid van in het café kan je natuurlijk niet evenaren”, klinkt het.
 1. Indrukwekkend: luister mee naar het geluid van ijs
  Play

  Indrukwek­kend: luister mee naar het geluid van ijs

 2. Politicus rijdt in de auto, maar doet alsof hij thuis zit tijdens videovergadering
  Play

  Politicus rijdt in de auto, maar doet alsof hij thuis zit tijdens videoverga­de­ring