Dankzij de goede samenwerking met de burgers werden reeds verschillende verdachten gevat.
Volledig scherm
Dankzij de goede samenwerking met de burgers werden reeds verschillende verdachten gevat. © Bollen

Politiezone Getevallei werkt samen met de burgers verder aan een veilige samenleving

Tienen/Hoegaarden/Landen/Linter/ZoutleeuwIn de politiezone Getevallei werd opnieuw een digitale zonale veiligheidsraad gehouden. De criminaliteitsfenomenen en bijhorende cijfers waren de voornaamste topics van deze veiligheidsraad. De medewerkers van politiezone Getevallei geven dagelijks het beste van zichzelf om de burgers te beschermen en samen met alle partners te bouwen aan een veilige samenleving. Er wordt op een informatiegestuurde manier gewerkt, wat inhoudt dat informatie op een efficiënte manier doorgegeven wordt tussen de verschillende diensten. Hierdoor wordt de pakkans op het vatten van criminelen vergroot wat de veiligheid ten goede komt.

 1. Opnieuw strengere politiecontroles in schoolomgevingen Bunsbeek, Kapellen en Glabbeek na geval van verkeersagressie
  Glabbeek

  Opnieuw strengere politiecon­tro­les in schoolomge­vin­gen Bunsbeek, Kapellen en Glabbeek na geval van verkeers­agres­sie

  Voor de gemeente Glabbeek gelden bij het begin en einde van de schooldag in de drie schoolomgevingen nultolerantie op vlak van parkeren en snelheid. Na een incident dat ontaarde in verkeersagressie afgelopen vrijdag aan de school van Bunsbeek gaat de politie vanaf volgende week opnieuw intensiever patrouilleren in de schoolomgevingen bij het begin en einde van de scholen.
 2. Gamehub brengt Pokémonkaarten en bordspellen naar Bondgenotenlaan: “We zijn allemaal een beetje ‘geek’.”
  PREMIUM
  Leuven
  1

  Gamehub brengt Pokémon­kaar­ten en bordspel­len naar Bondgeno­ten­laan: “We zijn allemaal een beetje ‘geek’.”

  Waar kokette dames vroeger nette lieslaarzen kochten bij schoenwinkel Galluccio, brengt Gamehub sinds vorige week Pokémonkaarten, bordspellen, en videogames aan de man. Met een inpandige zitruimte willen de uitbaters een vrijhaven creëren voor al wat naar geekiness ruikt, en bewijzen ze dat kartonnen speelkaarten ook een serieuze aangelegenheid kunnen zijn. “Verzamelaars verkopen kaarten na vijf jaar met veertig procent winst: dat is beter dan op de beurs.”