Het bewuste café in de Spiegelstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Het bewuste café in de Spiegelstraat. © Kristien Bollen

Politie valt (opnieuw) binnen bij ‘Café Bij Pieter’ in centrum Tienen. Moeder uitbater springt in de bres: “Probeer maar eens klanten te weigeren als cafébaas in deze periode”

TienenNa klachten in verband met het niet respecteren van de veiligheidsmaatregelen is de politie binnengevallen bij ‘Café Bij Pieter’ in de Spiegelstraat. Naast een overvol terras waar social distance niet aan de orde leek, trof men ook binnenin het café volk aan. Gerda Gemis, moeder van de uitbater, vindt dat haar zoon weinig schuld treft. “Van zodra hij opende, stroomde het volk toe. Als cafébaas kan je moeilijk klanten weigeren. Zeker als je zo lang bent gesloten”, luidt haar betoog.

  1. Affiche Factory of Sweetness bijna compleet
    Tienen

    Affiche Factory of Sweetness bijna compleet

    De afgelopen weken raakte het zaterdag- en zondagprogramma bekend voor Factory of Sweetness en nu weten we ook welke artiesten het festival op vrijdag openen. De organisatie koos voor twee iconen uit de Belgische electro-rockscene: Compact Disk Dummies en GOOSE. Omdat Het Kan Soundsystem ft. Average. zal de after party voor zijn rekening nemen. Met een nieuwe portie namen is de affiche van Factory of Sweetness ei zo na compleet. Daarnaast liet de organisatie weten dat er binnenkort nog twee nieuwe namen zullen volgen. Het festival zal doorgaan in het T-Center van de Tiense Suikerraffinaderij tijdens het eerste weekend van september.