Er werden in totaliteit 18840 bestuurders gecontroleerd.
Volledig scherm
Er werden in totaliteit 18840 bestuurders gecontroleerd. © RV

Politie controleerde 18.840 bestuurders tijdens marathon

GetevalleiOok politiezone Getevallei nam deel aan de flitsmarathon om automobilisten te sensibiliseren om langzamer te rijden. Immers elk ongeval waarbij er slachtoffers vallen is er één te veel!

 1. “Waar Keizer Karel ooit sliep, is nu het bureau van mijn vrouw”: op bezoek bij Nico en zijn gezin, de eerste bewoners van Hof Ter Loonst zonder blauw bloed
  PREMIUM
  Kampenhout

  “Waar Keizer Karel ooit sliep, is nu het bureau van mijn vrouw”: op bezoek bij Nico en zijn gezin, de eerste bewoners van Hof Ter Loonst zonder blauw bloed

  Kampenhout telt maar liefst vier kastelen. In Hof Ter Loonst zijn Nico Swinnen (50) en gezin koning te rijk. “Kastelen hebben mij altijd al geïntrigeerd, maar ik woon er toch liever met dubbel glas en vloerverwarming.” Onze reporter nam een uitgebreid kijkje achter de houten poort waar ooit Keizer Karel aan de poort klopte.
 2. De transformatie van de Paul Van Ostaijensite is begonnen: “Bij de vernieuwing blijven de specifieke keuzes van de oorspronkelijke architect Victor Broos bewaard”
  PREMIUM
  Leuven

  De transforma­tie van de Paul Van Ostaijensi­te is begonnen: “Bij de vernieu­wing blijven de specifieke keuzes van de oorspronke­lij­ke architect Victor Broos bewaard”

  De werkzaamheden aan het Victor Broosgebouw en het Guido Gezellehuis in Leuven zijn begonnen. Het eerste krijgt een stevige opknapbeurt met respect voor het erfgoed, het tweede maakt plaats voor een energieneutrale nieuwbouw. “Als alles volgens plan verloopt dan kunnen we de Leuvenaars in juli 2024 uitnodigen voor een dans-, muziek- of tekenles. En wie weet voor een eerste grote voorstelling in de vernieuwde kapelzaal”, zegt schepen Lalynn Wadera (Vooruit).