Schepen van Openbare Werken, Eddy Poffé, aan een van de toegelegde proefputten. Hier mogen creatievelingen zich op uitleven.
Volledig scherm
Schepen van Openbare Werken, Eddy Poffé, aan een van de toegelegde proefputten. Hier mogen creatievelingen zich op uitleven. © Foto VDT

Plan heraanleg Grote Markt klaar voor start werken in 2019

TIENENHet definitieve ontwerp voor de heraanleg van de Grote Markt is na twee jaar plannen klaar. Vooraleer dit besproken wordt op de gemeenteraad, krijgen de bewoners en handelaars toelichting tijdens een infomoment op maandag 12 juni om 20 uur in het crealokaal van het Vrijetijdscentrum op het Sint-Jorisplein. "We beginnen in februari aan de aanleg van de kerktuin", zegt schepen van Openbare Werken, Eddy Poffé (Open Vld). "In 2019 starten we met de heraanleg van de Markt."

 1. Coronacijfers om van te duizelen in Vlaamse rand, maar voorlopig geen extra maatregelen: “Zinloos met oog op strengere federale richtlijnen”

  Coronacij­fers om van te duizelen in Vlaamse rand, maar voorlopig geen extra maatrege­len: “Zinloos met oog op strengere federale richtlij­nen”

  Er komen voorlopig geen provinciale coronamaatregelen in Vlaams-Brabant, hoewel het aantal besmettingen in enkele gemeenten rond Brussel ronduit zorgwekkend stijgt. Zo staat Machelen al enkele dagen in de nationale top 10. Voorlopig dus geen nieuwe maatregelen, maar de politie gaat wel strenger controleren, onder andere in sportkantines.
 1. Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruidvrij houdt
  Play

  Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruid­vrij houdt

 2. Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond
  Play

  Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond