Binnenkort koken de leerlingen van Piso Tienen met gloednieuwe toestellen.
Volledig scherm
Binnenkort koken de leerlingen van Piso Tienen met gloednieuwe toestellen. © rv

Piso renoveert didactische keukens

TienenDe provincieraad van Vlaams-Brabant keurde de plannen goed voor de volledige renovatie van de didactische keuken van de provinciale school PISO in Tienen. Hiermee onderstreept de school haar ambities voor de succesvolle opleiding ‘Restaurant-Keuken’.

 1. Inhaalmanoeuvre loopt verkeerd
  Tienen

  Inhaalma­noeu­vre loopt verkeerd

  Op de Oplintersesteenweg in Tienen is woensdag rond 14.45 uur een ongeval gebeurd. De bestuurster van een Ford Focus wilde een geparkeerde wagen met aanhanger voorbijsteken maar moest weer invoegen voor een tegenligger. Hierbij raakte ze aanhangwagen en kon door de klap nadien ook de tegenligger niet meer ontwijken. Drie wagens raakten zwaar beschadigd; de bestuurders bleven wel ongedeerd. Door het ongeval was er enige tijd lichte verkeershinder op de Oplintersesteenweg. De politie liet de wagens takelen.
 2. “Het is letterlijk stront ruimen. De stank is niet te harden”: voor een derde keer lopen tientallen kelders en garages onder met rioolwater in Tienen
  Tienen

  “Het is letterlijk stront ruimen. De stank is niet te harden”: voor een derde keer lopen tientallen kelders en garages onder met rioolwater in Tienen

  In de omgeving van de Tiense Grote Markt zijn voor een derde keer tientallen kelders onder water gelopen. De Markt markt wordt namelijk heraangelegd en ter hoogte van de Leuvensestraat is de riolering er opgebroken. Er werd een overbrugging gezet in de vorm van een zware pomp maar in de nacht van donderdag op vrijdag kreeg een aantal bewoners toch rioolwater binnen en bij het hevige onweer zondagnacht liep opnieuw tientallen kelders en garages onder met rioolsmurrie. Vannacht was het er opnieuw prijs. Intussen gingen de stad, de aannemer en de brandweer rond de tafel zitten.