De kiss-and-ridezone wordt dikwijls gewoon als parkeerplaats gebruikt.
Volledig scherm
De kiss-and-ridezone wordt dikwijls gewoon als parkeerplaats gebruikt. © Foto Bollen

"Parking aan kazerne is Wilde Westen"

TIENENDe situatie voor en na schooltijd aan basisschool Onze-Lieve-Vrouw is onhoudbaar geworden. Dat zeggen ouders en directie. "Dubbel tot driedubbel parkeren, negeren van wegmarkeringen en parkeren op gehandicaptenplaatsen. De parking aan de kazerne is het Wilde Westen geworden", klinkt het.

 1. Droog voorjaar, bladluis en hittegolf, maar suikerbieten doorstaan alles met glans, merkt men bij Tiense Suikerfabrieken: “Onze grond is gewoon de beste”
  PREMIUM
  Tienen

  Droog voorjaar, bladluis en hittegolf, maar suikerbie­ten doorstaan alles met glans, merkt men bij Tiense Suikerfa­brie­ken: “Onze grond is gewoon de beste”

  In Tienen loopt de bietencampagne, die van start ging op 29 september, op haar einde. De laatste bieten bereikten intussen de fabriek en zullen vandaag zullen verwerkt worden. Toch heeft het Tiense goud er een moeilijk jaar opzitten: de uitzaai verliep goed begin april, maar het voorjaar was zeer droog en de bieten hadden last van bladluis en de hittegolf in juli. “Maar onze bieten hebben dit toch goed doorstaan. In vergelijking met de ons omringende landen doen ze het goed. Dit toont aan dat we over zeer goede grond beschikken voor de bietenteelt”, zegt directeur van de Tiense Suikerfabrieken Jan Ingels.
 1. Dame met glaasje te veel op merkt rotonde te laat op
  Tienen

  Dame met glaasje te veel op merkt rotonde te laat op

  Op de Sint-Truidensesteenweg in Tienen gebeurde maandagavond rond 21.40 uur een verkeersongeval. Een 43-jarige dame uit Tienen die in de richting van het centrum reed merkte de rotonde met de Ambachtenlaan te laat op. De dame kwam met haar wagen deels op de rotonde terecht. Bij het ongeval raakte geen andere partij betrokken en er vielen geen gewonden. De dame legde echter wel een positieve ademtest af. Haar rijbewijs werd meteen ingetrokken voor 15 dagen.
 2. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Politie zet grote middelen in om trucker wakker te krijgen
  Play

  Politie zet grote middelen in om trucker wakker te krijgen

 2. Waarom vallen als je kan staan tijdens het skydiven?
  Play

  Waarom vallen als je kan staan tijdens het skydiven?