De politie kwam ter plaatse voor de nodige vaststellingen van het ongeval.
Volledig scherm
De politie kwam ter plaatse voor de nodige vaststellingen van het ongeval. © Bollen

Overstekende fietser gegrepen door wagen

 1. Hamer, zaag of kruiwagen nodig? Kom naar gereedschapsbibliotheek ’t Deelateljee
  PREMIUM
  Tienen

  Hamer, zaag of kruiwagen nodig? Kom naar gereed­schaps­bi­bli­o­theek ’t Deela­teljee

  Altijd dat vervelende klusje uitgesteld omdat je niet het nodige materiaal had? Dan heb je in Tienen voortaan geen excuus meer. Op de site van het Oud College is vrijdag namelijk gereedschapsbibliotheek ’t Deelateljee geopend. Daar kunnen leden klus- en tuinmateriaal ontlenen. Met het initiatief willen de initiatiefnemers hergebruik stimuleren en meewerken aan een duurzame stad. “Met ’t Deelateljee hopen we werkmateriaal voor iedereen toegankelijk te maken”, zeggen ze.
 2. “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuisjes van decorbouwers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten
  PREMIUM
  Lommel/Balen/Vlaanderen

  “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuis­jes van decorbou­wers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten

  De coronacrisis brak uit. Met zijn twee zaten ze op een zak cement. Een glas cava in de hand, maar niet om te vieren. Integendeel. Een brainstorm op een zakelijk leven of dood... En toen besloten ze om de sprong te wagen. Het bouwen van unieke speelhuisjes die volledig meegaan in de beleving van kinderen. Eye-Opener Decors werd een schot in de roos. Tegenwoordig richten ze zelfs tuincentra of andere ruimtes in, hebben ze een contract met Plopsaland en mogen ze in het Midden-Oosten speeltuinen gaan decoreren. En binnenkort volgt de lancering van de enige echte Eye-Opener Treehouse. Siemon Ariens (31) en Lars van den Dungen (26) weten het ondertussen zelf ook: “Never waste a good crisis.”
 1. Wateroverlast doet kinderopvang verhuizen
  Hoegaarden

  Waterover­last doet kinderop­vang verhuizen

  In Hoegaarden viel de situatie aanvankelijk mee te vallen. Gelukkig bleven de vreselijke modderstromen wél uit. Maar De Gete trad in de namiddag wel uit haar oevers. Wachtbekkens stroomden vol maar aan de Celis-molen werd het waterpeil wel kritiek. De kinderen van de opvang Ferm, die net naast de Gete gelegen is, werden uit voorzorg geëvacueerd en overgebracht naar de sporthal. Zij waren er allemaal veilig en wel.Ondanks een eerste geslaagde poging deze voormiddag, heeft men bij de kinderopvang deze namiddag de strijd tegen het water toch moeten staken. De ganse opvang werd omringd door zeer veel wateroverlast, waardoor er ook geen enkele mogelijkheid was om het water uit de opvang te krijgen. Hierdoor kan men vrijdag absoluut geen opvang voorzien in De Polder.
 2. Stad Tienen breidt toeristische dienstverlening uit met applicatie en wandelkaarten
  Tienen

  Stad Tienen breidt toeristi­sche dienstver­le­ning uit met applicatie en wandelkaar­ten

  De stad Tienen en LEADER Hageland lanceren deze zomer een nieuwe concept om de stad en streek digitaal te verkennen met de applicatie Happy Hageland. Daarnaast ontwierp de dienst toerisme nieuwe wandelkaarten in zakformaat. Afgelopen dinsdag gaven Wim Bergé (CD&V), schepen van Vrije tijd en Monique Swinnen (CD&V), voorzitter van de vzw LEADER-werking Hageland, toelichting bij de applicatie en de wandelkaarten in de Heldenbar in Heldenland.