Ingang van de Residentie Breugelhof in aan de Kabbeekvest in Tienen.
Volledig scherm
Ingang van de Residentie Breugelhof in aan de Kabbeekvest in Tienen. © rv

Overlijden in appartementsblok Breughelhof vastgesteld na geurhinder

 1. Als vanouds schaatsen op de Grote Markt in Tienen
  Tienen

  Als vanouds schaatsen op de Grote Markt in Tienen

  Ondertussen zijn de werken aan de Grote Markt in een finale fase belandt en is het duidelijk dat ze tijdig zullen klaar zijn voor de inrichting van de winterkerstmarkt. Zo zullen er naar goede gewoonte kerstchalets komen en worden ze uitgebaat door zowel lokale verenigingen als horecazaken. In het centrum van de Markt zal er ook ruimte worden voorzien voor de vertrouwde schaatspiste, hetzij op een andere locatie. De piste zal nu worden geïnstalleerd naast de kerk en niet meer voor het stadhuis zoals in het verleden. De kerstmarkt loopt van 10 december 2021 tot 9 januari 2022.
 2. Nieuw Lancasterpaviljoen in Nederlands oorlogsmuseum van Overloon officieel geopend: “Mooi plaatsje voor bommenwerper die neerstortte in Bunsbeek”
  Glabbeek

  Nieuw Lancaster­pa­vil­joen in Nederlands oorlogsmu­se­um van Overloon officieel geopend: “Mooi plaatsje voor bommenwer­per die neerstort­te in Bunsbeek”

  In het Oorlogsmuseum in het Nederlandse Overloon, dat dit jaar 75 jaar bestaat, werd deze week een gloednieuw Lancasterpaviljoen geopend door de commissaris van de koning, de burgemeesters van Glabbeek en Overloon, in aanwezigheid van familieleden van slachtoffers. Pronkstuk van de nieuwe museumhal is de Britse Lancaster NN775 bommenwerper die tijdens de Tweede Wereldoorlog neerstortte in Bunsbeek, een deelgemeente van Glabbeek.
 1. Gemeentebestuur huldigt voorzitter Leona Cloots uit Bunsbeek tijdens viering 60 jaar STAN
  Glabbeek

  Gemeentebe­stuur huldigt voorzitter Leona Cloots uit Bunsbeek tijdens viering 60 jaar STAN

  In onze regio was het Raymond Lauwyck uit Tienen die in 1960 de eerste afdeling van STAN oprichtte. Toen heette de vzw: Vlaamse Vereniging voor Hulp aan Verstandelijk Gehandicapten, later Inclusie. Onder de koepel van de vzw STAN ontstonden talrijke organisaties: Huis in de Stad, Begeleid Wonen Tienen, Resonans, Pasform-Tievo, Amuze, MOVE!, Maatwerkbedrijven Blankedale en Delta, BLO De Sterretjes, BuSO, Toegankelijk Tienen & tRede. Op zondag 17 oktober 2021 werd in de gemeentelijke evenementenhal Hangaar 44 de werking van de voorbije 60 jaar gevierd. Maar ook de uittredende voorzitter van de Tiense afdeling van STAN, Leona Cloots (77) uit Bunsbeek werd voor haar inzet de voorbije 25 jaar door burgemeester Peter Reekmans gehuldigd.
 2. Brandweer moet uitrukken voor keukenbrand
  Tienen

  Brandweer moet uitrukken voor keuken­brand

  Brandweerlui kregen maandagochtend rond 8.30 uur melding van een woningbrand in de Beauduinstraat. In de woning was al heel wat rookontwikkeling op de gelijkvloers en de eerste verdieping. Ook in het aanpalende huis drong de rook binnen. De bewoners konden zich allen in veiligheid stellen. De brandweer had het vuur dat in de keuken uitbrak snel onder controle. Vermoedelijk vatte een vuilnisbakje onder het keukenaanrecht vuur. De schade bleef beperkt tot de keuken. De brandweer ventileerde beide woningen.
 3. TIPS. Hier leven kinderen zich uit tijdens de herfstvakantie: 8 niet te missen kampen in de regio Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  TIPS. Hier leven kinderen zich uit tijdens de herfstva­kan­tie: 8 niet te missen kampen in de regio Leuven en het Hageland

  Van 30 oktober tot en met 7 november is het weer herfstvakantie. Negen dagen lang hoeft je kroost dus niet naar school. Dat betekent dat je andere manieren zal moeten zoeken om zoon- of dochterlief bezig te houden. Wij gingen alvast op zoek naar enkele toffe herfstkampen in de regio Leuven en in het Hageland. Zoek je iets actief, zodat je oogappel al zijn energie kwijt kan? Of houdt hij of zij het liever wat rustiger? Deze herfstvakantie is er voor ieder wat wils in de regio.
 4. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  1

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.