Jongeren kunnen in een OverKop-huis terecht voor een luisterend oor en de nodige ondersteuning.
Volledig scherm
PREMIUM
Jongeren kunnen in een OverKop-huis terecht voor een luisterend oor en de nodige ondersteuning. © Thomas Geuens

OverKop Tienen blijft haar werking ontwikkelen dankzij subsidies “Die ondersteuning is meer dan welkom, want 1/5 jongeren kampt met psychische problemen”

TienenDe komende maanden komen er maar liefst 25 nieuwe OverKop-huizen bij in Vlaanderen en Brussel. Bij OverKop kunnen jongeren met nood aan een luisterend op een laagdrempelige terecht voor hulp. In 2017 kwam er in Tienen al een OverKop-huis met de ondersteuning van De Wissel, CAW Oost-Brabant en Alexianen Zorggroep Tienen. Dankzij subsidies van de Vlaamse overheid kan ook het huis in Tienen haar werking blijven ontwikkelen. “We zijn blij met de evolutie van OverKop en vooral fier dat we mee de krijtlijnen hebben uitgezet”, zegt Luc Deneffe, directeur bij De Wissel en trekker van het Overkop-huis in Tienen.

 1. Zwembad De Blyckaert bevraagt bezoekers om dienstverlening te verbeteren
  Tienen

  Zwembad De Blyckaert bevraagt bezoekers om dienstver­le­ning te verbeteren

  Ook zwembad De Blyckaerts in Tienen bleef niet gespaard van de crisis en moest verschillende maatregelen treffen om haar bezoekers op een veilige manier te kunnen ontvangen. Bijgevolg konden bezoekers slechts in beperkte mate gebruikmaken van de infrastructuur. Daarom wil het zwembad haar dienstverlening optimaliseren eenmaal de coronapandemie achter de rug is. Hiervoor stelden ze een enquête op met betrekking tot de dienstverlening en het coronavirus. Met behulp van de antwoorden wil De Blyckaert inzicht krijgen in de wensen en noden van de bezoekers. De enquête is volledig anoniem en neemt een 10-tal minuten in beslag. Per ingevulde enquête red je 1 m² bedreigd regenwoud en maak je kans op een sportpakket er waarde van €250. Je kan de enquête invullen tot en met zaterdag 17 juli 2021.
 2. Overstekende fietser gegrepen door wagen
  Tienen/Linter

  Oversteken­de fietser gegrepen door wagen

  Op de Westelijke ring ter hoogte van de Leuvenselaan in Tienen vertraagde woensdag rond 12.05 uur een bestuurder voor een overstekende wagen met aanhangwagen.Helaas merkte de bestuurder te laat op dat daarachter ook nog een fietser de rijbaan over stak. De 53-jarige man kon deze niet meer ontwijken waardoor het tot een aanrijding kwam. De fietser, een 52-jarige dame uit Tienen liep verschillende schaafwonden op en bezeerde zich aan de hand. Ze werd ter verzorging overgebracht naar de spoeddienst van het ziekenhuis.
 1. Ontvluchte Tiense gevangene gearresteerd na inbraak
  Tienen/Leuven

  Ontvluchte Tiense gevangene gearres­teerd na inbraak

  Bewoners van een huis in de Dekenstraat in Leuven werden afgelopen zaterdag in de vroege ochtend opgeschrikt door glasgerinkel. Wanneer ze naar beneden gingen, zagen ze nog net een man wegvluchten. De verdachte had een zware tegel door een venster gegooid om toegang te krijgen tot de woning. De politie van Leuven kwam met meerdere ploegen ter plaatse. Op aanwijzen van enkele buurtbewoners werd de verdachte, een 39-jarige uit Tienen, aangetroffen in een aanpalende tuin. De man werd van zijn vrijheid beroofd en ter beschikking gesteld van het parket. Hij bleek enkele dagen eerder niet te zijn teruggekeerd naar de gevangenis, waarop hij werd teruggebracht naar zijn cel. Het parket zal passend gevolg verlenen aan de feiten van inbraak op zaterdagochtend waarvan de man wordt verdacht.