Volledig scherm
© Goedefroit Music

Organisatoren Suikerrock nemen extra maatregelen tegen hitte en onweer

De organisatoren van het Tiense stadsfestival Suikerrock - dat van vrijdag tot en met zondag plaatsvindt - hebben extra maatregelen gepland om de festivalgangers te beschermen tegen hitte en mogelijk onweer.

 1. Hoe herken je oververhitting? En hoeveel moet je drinken bij dit weer? Zo blijf je veilig bij deze hitte
  PREMIUM

  Hoe herken je oververhit­ting? En hoeveel moet je drinken bij dit weer? Zo blijf je veilig bij deze hitte

  Kan ons lichaam temperaturen verdragen die hoger liggen dan de eigen lichaamstemperatuur, dus hoger dan 37 graden? “Om bij die temperatuur warmte kwijt te geraken, is er nog één optie: zweten. Krijg je een rode kop, dan zit het wel goed. Maak je vooral zorgen over iemand die bij deze hitte bleek wegtrekt”, zegt professor dokter Sandra Verelst, diensthoofd spoedgevallen van het UZ Leuven.
 2. ASSISEN LIVE. Zoon van beschuldigde weet ook niet waarom zijn vader de buurman neerstak op oprit : “Ik heb er geen verklaring voor. Het is dom en spijtig”

  ASSISEN LIVE. Zoon van beschuldig­de weet ook niet waarom zijn vader de buurman neerstak op oprit : “Ik heb er geen verklaring voor. Het is dom en spijtig”

  Wat is er in de Liefkensrode in het Vlaams-Brabantse Kortenaken op 30 juli 2016 precies gebeurd? De toen 70-jarige Roger Putseys stak zijn buurman neer met een koksmes uit de koffer van zijn Mercedes. Aan de basis van de vete lag een jarenlange twist over gerooide bomen op hun aangrenzende percelen. Putseys staat deze week in Leuven terecht voor doodslag op zijn buurman van 56, ex-para Luc Dams. Net als dinsdag komen vandaag nog een rist moraliteitsgetuigen aan het woord.