Elke contrei ontwierp zelf een schaap dat ze zullen dragen tijdens De Lazuur.
Volledig scherm
Elke contrei ontwierp zelf een schaap dat ze zullen dragen tijdens De Lazuur. © Bronckaerts

Organisatoren De Lazuur laten Schapenconclaaf beslissen over titel van mooiste schaap

TienenAfgelopen zondag werden in Pand 10 aan het station in Tiennen de 9 contreien voorgesteld die zullen deelnemen aan De Lazuur. De aflossingswedstrijd vond in 2018 voor het eerst plaats tijdens Kweikersdag en kon sindsdien op heel wat belangstelling rekenen. Na een jaar van afwezigheid staan de deelnemers opnieuw te poppelen om hun wijk te vertegenwoordigen. Dit jaar richtten de organisatoren zowaar een Schapenconclaaf in om te bepalen welke contrei het mooiste schaap ontwierp.

 1. Korteketenslagerij ‘De Veeakker’ sluit binnenkort de deuren: “Wel nog leveringen en afhaalpunten”
  PREMIUM
  Leuven

  Korteketen­sla­ge­rij ‘De Veeakker’ sluit binnenkort de deuren: “Wel nog leveringen en afhaalpun­ten”

  Meer dan dertig jaar is slagerij Veeakker een begrip in het Leuvense. Maar zoals men wel eens zegt, aan alle mooie liedjes komt een eind. Ook hier, al is het in dit geval wel een ‘happy end’. De winkel in de Slachthuisstraat sluit deze maand, op zaterdag 25 februari sluit de zaak definitief de deuren. Toch gaan de broers Jan (40) en Wout (41) Versteden niet bij de pakken blijven zitten. “Vlees blijft onze passie, maar we gaan op zoek naar nieuwe dingen. Waarom geen ‘vegetarisch vlees’?”
 2. Opnieuw strengere politiecontroles in schoolomgevingen Bunsbeek, Kapellen en Glabbeek na geval van verkeersagressie
  Glabbeek

  Opnieuw strengere politiecon­tro­les in schoolomge­vin­gen Bunsbeek, Kapellen en Glabbeek na geval van verkeers­agres­sie

  Voor de gemeente Glabbeek gelden bij het begin en einde van de schooldag in de drie schoolomgevingen nultolerantie op vlak van parkeren en snelheid. Na een incident dat ontaarde in verkeersagressie afgelopen vrijdag aan de school van Bunsbeek gaat de politie vanaf volgende week opnieuw intensiever patrouilleren in de schoolomgevingen bij het begin en einde van de scholen.