De Grote Markt van Tienen.
Volledig scherm
De Grote Markt van Tienen. © Bollen

Opnieuw drie offertes voor heraanleg van Grote Markt

Drie offertes zijn er bij de stad binnen gekomen voor de heraanleg van de Grote Markt. Een studiebureau zal nu bekijken of die ontvankelijk en volledig zijn. “We hopen eind dit jaar of begin volgend jaar te kunnen aanbesteden om na het bouwverlof 2020 effectief te kunnen starten met de heraanleg van de Markt”, zegt schepen Tom Roovers (Groen).

 1. ASSISEN LIVE. Wast zeventiger handen in onschuld? Verdediging pleit beruchte artikel 71 voor buur die ex-para neerstak op oprit: “De controle was volledig weg na jarenlange complete verzuurde relatie”
  KORTENAKEN

  ASSISEN LIVE. Wast zeventiger handen in onschuld? Verdedi­ging pleit beruchte artikel 71 voor buur die ex-para neerstak op oprit: “De controle was volledig weg na jarenlange complete verzuurde relatie”

  Wat is er in de Liefkensrode in het Vlaams-Brabantse Kortenaken op 30 juli 2016 precies gebeurd? De toen 70-jarige Roger Putseys stak zijn buurman neer met een koksmes uit de koffer van zijn Mercedes. Aan de basis van de vete lag een jarenlange twist over gerooide bomen op hun aangrenzende percelen. Putseys staat deze week in Leuven terecht voor doodslag op zijn buurman van 56, ex-para Luc Dams. Vandaag wordt er gepleit in Leuven.
 1. Vrouw op straat aangevallen door rottweiler

  Vrouw op straat aangeval­len door rottweiler

  Op de Diestsesteenweg in Tienen is donderdagavond een 66-jarige vrouw aangevallen door een rottweiler. De vrouw werd in haar arm gebeten en is door de hulpdiensten overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze hechtingen kreeg. Waarom de hond plots uithaalde naar de vrouw is niet meteen duidelijk, maar volgens eerste vaststellingen was er niet meteen een aanleiding. De hond van een 50-jarige eigenaar uit Tienen is in afwachting van verder onderzoek opgevangen in het dierenasiel in Sint-Truiden. De hond was vermoedelijk niet op stap met zijn baasje maar met iemand anders. Politie en parket onderzoeken de zaak verder, die zullen beslissen wat er met de hond moet gebeuren en welke gevolgen er zijn voor zijn baas.
 2. Unizo stelt 10-puntenprogramma op om parkeerbeleid te verbeteren

  Unizo stelt 10-puntenpro­gram­ma op om parkeerbe­leid te verbeteren

  Een parkeerbeleid hoort te passen binnen het gemeentelijk mobiliteitsplan. Het betekent een meerwaarde voor het leven in de stad. Rekening houdend met de toekomstige evoluties, moet het parkeerbeleid streven naar een realistisch evenwicht tussen de noden van klanten, handelaars, bewoners en ondernemers. “Comfort voor de klanten, mogelijkheden voor de leveranciers en respect voor de activiteiten van de handelaars en voor het dagelijks leven van de bewoners is van belang” zegt Unizo Tienen-Hoegaarden-Boutersem.