Wie nog niet gevaccineerd is of zijn tweede prik gemist heeft kan nog terecht in het vaccinatiecentrum.
Volledig scherm
Wie nog niet gevaccineerd is of zijn tweede prik gemist heeft kan nog terecht in het vaccinatiecentrum. © Bollen

Open vaccinatiedagen in Tienen

 1. Café Het Zwak Moment heropent in de vorm van winkel: “We hebben hier veel gezellige avonden meegemaakt, maar het was niet altijd even rendabel”
  PREMIUM
  Tienen

  Café Het Zwak Moment heropent in de vorm van winkel: “We hebben hier veel gezellige avonden meegemaakt, maar het was niet altijd even rendabel”

  Hoewel Annemie Couvreur, boegbeeld van café Het Zwak Moment in de Minderbroedersstraat in Tienen, acht jaar haar tapinstallatie afsluit, kan je er binnenkort nog steeds terecht voor een trappist of een ander zeldzaam bier. Begin november is Het Zwak Moment een tweede leven beschoren in de vorm van een winkel. Samen met haar partner John zal ze Tienen voorzien van een origineel assortiment aan (speciaal)bieren, frisdrank en wijn.
 2. Twee jonge filmmakers verloren vader en maakten hierover ‘Moonlighter’ : “Omdat ouders nooit sterven”
  PREMIUM
  Hoegaarden/Tienen/Aarschot/Rotselaar

  Twee jonge filmmakers verloren vader en maakten hierover ‘Moonligh­ter’ : “Omdat ouders nooit sterven”

  Vrienden Ruben Goffin (32) en Kane Adams (31) verloren allebei onlangs hun vader. Door corona groeiden ze tijdens lange wandelingen steeds verder naar elkaar toe. De twee spraken openlijk over hun verlies en verdriet. Uiteindelijk groeide het idee om hierover een film te maken. Deels gebaseerd op het leven van Kane en zijn vader, aangevuld met pure fictie.
 3. Brandweer moet uitrukken voor keukenbrand
  Tienen

  Brandweer moet uitrukken voor keuken­brand

  Brandweerlui kregen maandagochtend rond 8.30 uur melding van een woningbrand in de Beauduinstraat. In de woning was al heel wat rookontwikkeling op de gelijkvloers en de eerste verdieping. Ook in het aanpalende huis drong de rook binnen. De bewoners konden zich allen in veiligheid stellen. De brandweer had het vuur dat in de keuken uitbrak snel onder controle. Vermoedelijk vatte een vuilnisbakje onder het keukenaanrecht vuur. De schade bleef beperkt tot de keuken. De brandweer ventileerde beide woningen.
 1. Klimaatalliantie streeft voor klimaatneutraal Tienen
  Tienen

  Klimaatal­li­an­tie streeft voor klimaatneu­traal Tienen

  Tijdens de eerste Klimaatdag in Tienen ondertekende de klimaatalliantie dat bestaat uit bedrijven, (jeugd)verenigingen, de zorgsector, scholen, burgerorganisaties ...om onze stad klimaatneutraal te maken. Klimaatneutraal betekent letterlijk dat er geen netto uitstoot meer mag zijn van broeikassen van menselijke oorsprong. Het best zou zijn dat dit in de hele wereld zo zo zijn. De Klimaatalliantie begint alvast bij Tienen.