Eline Van Hove.
Volledig scherm
PREMIUM
Eline Van Hove. © Bollen

Op stap in RZ Heilig Hart Tienen met geriater Eline Van Hove (33): “Patiënten nu vroeger naar hun vertrouwde omgeving laten gaan is niet altijd beste oplossing”

TienenHet gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in België mag dan wel lichtjes blijven dalen, in de ziekenhuizen is het al maanden alle hens aan dek. Dat is in het RZ Heilig Hart Tienen niet anders. Niet enkel dokters en verplegers krijgen er te maken met coronapatiënten, maar élke medewerker draait er op volle kracht in de strijd tegen het virus. Onze reporter Kristien Bollen kijkt twee weken lang binnen in het ziekenhuis, en laat zich leiden door de verhalen van artsen, verpleging, ondersteunend personeel en patiënten.

 1. Geen Jonagolds meer in je geliefd warenhuis? Geen probleem: Mossbusters geeft 1 ton Jonagolds gratis weg
  Boutersem

  Geen Jonagolds meer in je geliefd warenhuis? Geen probleem: Mossbus­ters geeft 1 ton Jonagolds gratis weg

  We hebben het intussen wel al gezien, het bewuste filmpje van een man die door het dak gaat als blijkt dat in een warenhuis geen Jonagolds meer zijn. Kenneth Bataille (33) van Mossbusters uit Boutersem wil alvast voorkomen dat nog meer mensen beginnen schuimbekken als hun favoriete merk appel niet meer in voorraad blijkt. En dus kocht hij bij een lokale fruitteler liefst een ton van deze lekkere appelsoort en gaat die gratis verloten.
 2. Fietser aangereden door bestelwagen: bestuurder blijkt onder invloed
  Tienen

  Fietser aangereden door bestelwa­gen: bestuurder blijkt onder invloed

  Op de Goossensvest in Tienen is donderdagavond rond 17.35 uur een fietser aangereden door een bestelwagen die uit de parking van de Menegaard kwam gereden. De fietser, een 61-jarige man uit Tienen, kreeg de eerste zorgen toegediend door twee verpleegkundigen die toevallig voorbijkwamen. Het slachtoffer kloeg over pijn in de rug en werd overgebracht naar de spoeddienst van het ziekenhuis voor de nodige verzorging en verdere controle. De bestuurder van de bestelwagen, een 47-jarige man uit Tienen, legde een positieve alcoholtest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.
 3. Op stap in RZ Heilig Hart Tienen met zorgmanager Sonja Krawinckel: “Medewerkers moeten nu soms plots dingen doen die ze al járen niet meer hebben gedaan”
  PREMIUM
  Tienen

  Op stap in RZ Heilig Hart Tienen met zorgmana­ger Sonja Krawinckel: “Medewer­kers moeten nu soms plots dingen doen die ze al járen niet meer hebben gedaan”

  Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in België mag dan wel lichtjes blijven dalen, in de ziekenhuizen is het al maanden alle hens aan dek. Dat is in het RZ Heilig Hart Tienen niet anders. Niet enkel dokters en verplegers krijgen er te maken met Covid-patiënten, maar élke medewerker draait er op volle kracht in de strijd tegen het virus. Onze reporter Kristien Bollen kijkt twee weken lang binnen in het ziekenhuis, en laat zich leiden door de verhalen van artsen, verpleging, ondersteunend personeel en patiënten.
 1. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

 2. Tornado richt enorme schade aan in Alabama
  Play

  Tornado richt enorme schade aan in Alabama