illustratiebeeld- Voor de kermis zijn er een aantal verkeersmaatregelen.
Volledig scherm
illustratiebeeld- Voor de kermis zijn er een aantal verkeersmaatregelen. © Stad Diest

Oorbeek Kermis

TienenDe jaarlijkse kermis van oorbeek gaat dit weekend door.

 1. Poetsen bij mensen thuis als huishoudhulp, een dankbare job
  Linter

  Poetsen bij mensen thuis als huishoud­hulp, een dankbare job

  Werk je graag dicht bij huis? Breng je graag de kinderen van en naar school? Hou je van afwisseling in je job? Zie je graag onmiddellijk resultaat van je job en vind je het fijn als klanten tevreden zijn? Hou je van orde en netheid?Dan is een job als huishoudhulp misschien iets voor jou? Een job als huishoudhulp kun je perfect combineren met je gezinsleven. Je hebt vaste uren. Je kan deeltijds werken. En je werkt dicht bij huis zodat je geen verre verplaatsingen moet doen. De eerstvolgende opleiding gaat half november van start.
 2. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.
 1. Hannes Meeus (KVK Tienen) legt vinger op de wonde na nieuwe thuisnederlaag tegen Patro Eisden: “Missen creativiteit en snelheid om achterstand om te buigen”
  voetbal eerste nationale

  Hannes Meeus (KVK Tienen) legt vinger op de wonde na nieuwe thuisneder­laag tegen Patro Eisden: “Missen creativi­teit en snelheid om achter­stand om te buigen”

  KVK Tienen en zware thuisnederlagen, het begint een kwalijke gewoonte te worden. Niet dat Patro Eisden zoveel indruk maakte, althans niet in de eerste helft toen de Suikerploeg de rangen lange tijd perfect gesloten hield. Maar doelpunten net voor en net na de pauze deden de thuisploeg finaal de das om.
 2. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.