Uitbater Johan Hendrickx van het Theatercafé twijfelt om alle dagen te openen.
Volledig scherm
PREMIUM
Uitbater Johan Hendrickx van het Theatercafé twijfelt om alle dagen te openen. © Bronckaerts

Ook dit is heropenen: een terras uitbouwen voor honderd man en zien hoe regenbuien al het werk teniet doen

TienenHet personeel van het Theatercafé was vandaag vroeg uit de veren om de laatste voorbereiding te treffen. Tevergeefs, want hoewel het ruime terras veel mogelijkheden biedt, houden lokende regenbuien het volk op afstand. UitbaterJohan Hendrickx kan hierdoor amper zijn troeven uitspelen. “Het heeft meerdere dagen gekost om het terras gebruiksklaar te maken, maar momenteel is het amper rendabel”, klinkt het.

 1. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. Werken aan Grote Markt zorgt voor tientallen ondergelopen kelders en garages : “Nooit eerder druppel water binnen gekregen, nu al tweede maal op een week. We houden ons hart vast voor vannacht”
  PREMIUM
  Tienen

  Werken aan Grote Markt zorgt voor tientallen ondergelo­pen kelders en garages : “Nooit eerder druppel water binnen gekregen, nu al tweede maal op een week. We houden ons hart vast voor vannacht”

  Hevige onweders zorgden in de nacht van donderdag op vrijdag voor modderstromen in het Hageland. Ook enkele kelders en straten liepen onder. Van het onweder de voorbije nacht leken we gespaard te zijn gebleven. De grote rampen bleven gelukkig uit. Maar niet voor de bewoners van de Leuvensestraat. Die kregen al voor de tweede maal water binnen in kelders en garages. Nooit eerder kregen daar bewoners enige waterdruppel binnen. Bizar. Maar alles wijst er op dat het te maken heeft met de werken aan de ....Grote Markt. Voor de volgende nacht voorspelt men weer hevige regenval. De inwoners houden dus hun hart alweer vast. Al zette de aannemer intussen een pomp in werking en zal brandweer de situatie van op de voet opvolgen en als het moet meteen optreden.
 1. DJ Voltage voorziet muzikale ontvangst aan vaccinatiecentrum Tienen: “Er hoort een positieve soundtrack bij de weg naar de vrijheid”
  PREMIUM
  Tienen

  DJ Voltage voorziet muzikale ontvangst aan vaccinatie­cen­trum Tienen: “Er hoort een positieve soundtrack bij de weg naar de vrijheid”

  Vanaf vandaag krijgen bezoekers in het vaccinatiecentrum van Tienen niet enkel hun vaccin, maar ook een streep live-muziek. Elke vrijdag geeft de stad Tienen DJ’s uit de streek een podium aan de Goossensvest. DJ Voltage - alias Tibeau Reynaerts (23) - beet vrijdagnamiddag de muzikale spits af. “Dit moet de uniekste locatie zijn waar ik al mocht draaien”, vertelt hij.
 2. Leerkracht uit PISO Tienen maakt kans op titel ‘Leraar van het Jaar’ “Ik maak dankbaar gebruik van 10 jaar ervaring uit mijn andere job”
  PREMIUM
  Tienen

  Leerkracht uit PISO Tienen maakt kans op titel ‘Leraar van het Jaar’ “Ik maak dankbaar gebruik van 10 jaar ervaring uit mijn andere job”

  Elk jaar kiest reikt het Vlaamse onderwijsmagazine Klasse de titel uit van ‘Leraar van het Jaar’. Bij deze wedstrijd kunnen collega’s, ouders en leerlingen kunnen hun favoriete leerkracht nomineren. Leerlingen uit middelbare school PISO Tienen kandideerde Dorina Moens (31), leerkracht verzorging, en belaagde de Klasse-redactie met bakken lof aan Dorina’s adres. Opmerkelijk, want Dorina staat nog maar één jaar vast voor de klas. “Het doet me enorm deugd om te merken dat ik voor de leerlingen een verschil heb gemaakt”, vertelt ze.