Hoe gaat het eraan toe achter de schermen in het vaccinatiecentrum? Wij namen een kijkje achter de schermen en hielpen mee.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoe gaat het eraan toe achter de schermen in het vaccinatiecentrum? Wij namen een kijkje achter de schermen en hielpen mee. © Bollen

Onze reporter draait een dagje mee in het vaccinatiecentrum: “Een goed geoliede machine waar plaats, tijd en geduld is voor iedereen”

TienenDe levering van de vaccins gebeurt intussen veel frequenter dan eerst. De meeste vaccinatiecentra, waaronder ook dat van Tienen, draaien op volle kruissnelheid. De jongere risicopatiënten mogen nu voor hun eerste prik langsgaan, de oudere bevolking al voor hun tweede. Dagelijks komen hier zo’n 1.500 inwoners van Tienen, Hoegaarden, Zoutleeuw, Glabbeek en Kortenaken over de vloer. Ongetwijfeld een hele organisatie, want kan dat wel allemaal op een veilige manier? Nieuwsgierig als ik ben, kroop ik voor jullie in de huid van een medewerker en ging ik er een handje helpen. Het is zeker niet de bedoeling om iemand te overtuigen van een vaccin, iedereen is vrij in zijn keuze. Al zie ik het persoonlijk als de enige uitweg naar onze vrijheid.

 1. Veiliger fietsen in Kumtich dankzij nieuwe fietsverbinding
  Tienen

  Veiliger fietsen in Kumtich dankzij nieuwe fietsver­bin­ding

  In het kader van de ruilverkaveling Willebringen, realiseerden de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) en de stad Tienen met steun van de provincie en de Vlaamse overheid een veilige fietsverbinding in Kumtich, deelgemeente van Tienen. Langs de Hoxemsesteenweg en de Tassinstraat werd een groot van de weg afgescheiden fietspad aangelegd. Het kruispunt ter hoogte van de Sint-Barbarastraat en de Maalderijweg werd verhoogd als verkeersremmer en voorzien van fietsoversteekplaatsen. Ook op het kruispunt van de Tassinstraat met de Lindeveldstraat werd een verkeersplateau aangelegd. Daarnaast werden er nieuwe wachtbekkens ingericht die bij hevige regenval het water van de akkers opvangen.
 2. Resto du Cœur Tienen verzamelt meer dan 150 schoolpakketten voor kansarme gezinnen
  Tienen

  Resto du Cœur Tienen verzamelt meer dan 150 schoolpak­ket­ten voor kansarme gezinnen

  In aanloop naar het nieuwe schooljaar stelde liefdadigheidsorganisatie Resto du Cœur pakketten met schoolmateriaal samen voor leerlingen uit zowel de lagere als middelbare school. Sinds kort kent Resto du Cœur België ook een afdeling in Tienen die nauw samenwerkt met non-profitorganisatie Bezorgd Om Mensen (vzw BOM). Afgelopen week liep de actie op zijn einde en werden de pakketten verdeeld bij vzw BOM aan de Hamelendreef in Tienen.