In de Kumtichstraat in Tienen waren arbeiders flink in de weer om de modder te ruimen.
Volledig scherm
PREMIUM
In de Kumtichstraat in Tienen waren arbeiders flink in de weer om de modder te ruimen. © Bollen

Onweer zorgt vooral voor modderstroom en enkele ondergelopen kelders in het Hageland

Tienen/Hoegaarden/Glabbeek/Bekkevoort/Tielt-WingeDe zware regenval in de nacht van donderdag op vrijdag heeft wateroverlast veroorzaakt op meerdere plaatsen in Tienen, Hoegaarden, Glabbeek, Bekkevoort en Tielt-Winge. De brandweer van post Tienen kreeg heel wat oproepen binnen. Vooral voor modderstromen en straten die blank stonden. Helaas liep ook een tiental kelders onder.

 1. Lukt het Noël om fietstocht van 950 kilometer af te leggen in 8 dagen en zo tienduizend euro op te halen voor slachtoffers watersnood? “Ik fiets de Maas af, tot aan haar bron”
  PREMIUM
  Boutersem

  Lukt het Noël om fietstocht van 950 kilometer af te leggen in 8 dagen en zo tiendui­zend euro op te halen voor slachtof­fers watersnood? “Ik fiets de Maas af, tot aan haar bron”

  Noël Beckers (53) uit Boutersem is zoals zovelen diep in het hart geraakt door de slachtoffers van de watersnood in het zuiden van ons land. Ook wil Noël op zijn eigen manier een steentje bijdragen. Morgen, zaterdag 31 juli, start hij aan een 8-daagse tocht van aan de monding van de Maas tot aan de bron. Hij volgt hierbij de oevers van de Maas en zal dus ongeveer 950 kilometer afleggen. Met zijn fietstocht wil Noël geld inzamelen: per kilometer kan je 10 euro storten. Het geld zal hij schenken aan het Rode Kruis, dat het zal gebruiken om de getroffen gezinnen te steunen.
 1. Strandfuif gaat dan toch niet door : "Dit is echt hard balen, maar het kan niet anders”
  PREMIUM
  Glabbeek

  Strandfuif gaat dan toch niet door : "Dit is echt hard balen, maar het kan niet anders”

  De Strandfuif in Glabbeek, voorzien op 1 augustus gaat dan toch niet door, het tweede jaar op rij geen Strandfuif dus. De 41ste editie zou een speciale zijn, een afgeslankte versie voor maximaal duizend bezoekers waar zou kunnen gedanst worden. Maar helaas is dat laatste niet mogelijk. De organisatie besliste intussen er een streep door te trekken. De gekochte tickets blijven geen jaar langer geldig, men kiest er voor om meteen terug te betalen.